AK Parti Adana İl Başkanlığı tarafından, Anneler Günü dolayısıyla fedakar annelere kahvaltı verildi. Kahvaltıda annelere çeşitli hediyeler de takdim edildi.
AK Parti İl Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından tertiplenen, Çukurova İlçesi Topalak Mahallesi Seyhan Baraj Gölü kenarındaki Sahilpark Kafe’deki kahvaltıya, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak ile Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş katıldı.
Kahvaltıya, ailelerindeki özel durumları sebebiyle kocasını kaybetmiş, engelli veya hasta çocuklarına bakmak zorunda kalmış, çocuklarına hem annelik hem de babalık yapmak zorunda kaldıkları için ’fedakar anne’ olarak seçilen anneler davet edildi.
ELLERİNİ ÖPEREK HEDİYE VERDİ
Bütün annelerin tek tek ellerini öperek anneler gününü kutlayan Başkan Fikret Yeni, aile hayatının birleştirici unsuru olan annelerin, hoşgörünün, fedakarlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansıması olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında hiç şüphesiz, en çok annelerin payı vardır. Anneler, saf bilginin, sevgi ve şefkat duygularının, hoşgörünün tükenmez kaynağıdır. Yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesi annelerimizdir. Annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır.
Cennetle müjdelenen annelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, başka şehit ve gazi anneleri olmak üzere bütün annelerin ‘Anneler Günü’nü kutluyorum.”
‘DÜNYANIN EN KUTSAL VAZİFESİ’
Anneliğin dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri olduğunu belirten AK Parti İl Sosyal Politikalar Başkanı Sevda Erdede, “Anneler iyiliği en çok hak eden varlıklardır. Sevgili Peygamberimiz, ’Cennet, annelerin ayakların altındadır’ diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu bildirmiştir.
Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez.
Bu bakımdan, özelde anneler gününde ama genelde her zaman annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, onların ilgisine layık olmak hepimiz için asli bir görev olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Dünyanın bütün annelerine mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum” dedi.