AK Parti Adana İl Sosyal Politikalar Başkanlığı, Hz. Muhammed’in doğum günü olan ve her yıl 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanan Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenledi.
Merkez Çukurova ilçesindeki Ramazanoğlu Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte davetlilere gül ve gülsuyunun yanısıra çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik Abdulaziz Şebek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Salonu dolduran kalabalığa selamlayan AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, "Alemlere teşrifinin miladi seneyi devriyesinde sevgili peygamberimiz, efendimiz, önderimiz, rehberimiz, Muhammed Mustafa üzerine selam salat olsun" dedi.
Kalbinde nefret olanın, kin olanın, kalbi kararmış olanın dili her ne söylerse söylesin inandırıcılıktan tamamen uzak olacağını ifade eden Başkan Yeni, "Diyor ya Derviş Yunus: ’Taş gönülde ne biter, dilinde ağu tüter nice yumuşak söylese sözü savaşa benzer’ Samimiyet kalp ile yani gönül ile dilin tüm bedenin uyumudur, muhabbetidir, birbiriyle sohbetidir. Samimiyet kalbin ve gönlün aynı yöne bakmasıdır" diye konuştu.
Başkan Fikret Yeni, bir kere daha kutlu doğuma, habibullahın doğumunun seneyi devriyesine ulaştırdığı için Allah’a hamdettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Allah habibinin, Hazreti Muhammet Mustafa Sallallahu Aleyhi Vesellem efendimizin şefaatine bizleri nail eylesin. Rabbim iki cihanda da bizlerden rahmetini, mağfiretini, nimetini esirgemesin. Bizlere hazreti peygamberin şanlı sancağı altında haşrolmayı nasip eylesin. Ayrıca, bu güzel programı düzenleyen Sosyal Politikalar Başkanlığımıza ve emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Sevda Erdede de, davetlileri selamlayarak, "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in bizlere sunduğu merhamet ve şefkat vurgusunun tüm yaralara merhem olması, temennisi ile tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik eder selam ve saygılar sunarım" dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Adana İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri Ali Sorar, Peygamber Efendimizi ve İslamiyet’in ilk yıllarındaki olayları anlatan duygu dolu ’Naat’ları seslendirdi. İlahi gurubunun ardından da İl Vaizi İdris Polat da Peygamber Efendimizi anlattı.
Ayrıca, etkinlikte davetlilere girişte üzerinde numaralandırılmış ve üzerinde Hadisi Şeriflerin yazılı olduğu kağıtlar dağıtıldı. Sonra da bu numaralarla çekiliş yapıldı. Kazananların hediyelerini AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı ile İl Başkanı Fikret Yeni takdim etti.