Aladağ Halk Eğitim Merkezi (HEM) kişisel gelişim kursları kapsamında gıda ve hizmet sektöründe çalışan personele ''Hijyen Eğitimi Kursu'' başlattı.

Aladağ Pınar Madencilik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda 25 Haziran 4 temmuz tarihleri arasında devam eden program kapsamında cilt bakımı, vücut bakımı, makyaj yapanlar ile kuaförlere, kantin işletenlere, meyve ve sebze satış elemanlığı yapanlara, bakkallara, aşçılara, garsonlara, pastacılara, çay üretimi, gıda kontrol, süt işletme, et ürünleri işletmecilerine eğitim verileceği bildirildi.

Hem Müdürü Hüseyin Biberli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gıda ve insan vücuduna temas eden, ilk üreticiden son tüketiciye kadar olan zincirdeki herkesin bu eğitimi almak zorunda olduğunu belirtti.

Hijyen konusunda kanun çıktığını ve kurslarda sekiz saatlik eğitimin ardından katılımcılar sertifika verileceğini duyuran Biberli, ''Şu an 4 yüz kişi kurs için müracaat etti.

Bu rakamın bin kişiye kadar ulaşacağını tahmin ediyorum. Aladağ Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan ve maden fabrikalarından da kursiyerin müracaatları devam ediyor'' ifadelerini kullandı.