Nevşehir’de düzenlenen Hacıbektaş Veli Anma etkinliklerine destek veren Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e Alevi Kültür Derneği Başkanı Murtaza Moroğlu ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri teşekkür ziyaretinde bulundu.
Alevi Kültür Derneği yönetiminin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Toplumu ötekileştirmeyen, hatta kendisine önyargılı olanlara bile sımsıcak duygular besleyen Alevileri kucaklamak hepimizin boynunun borcudur. Alevi canlarımızın her zaman yanlarındayız” dedi.
Alevi Kültür Derneği Başkanı Murtaza Moroğlu ve Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, Nevşehir’de düzenlenen Hacıbektaş Veli Anma etkinliklerine destek veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Türkiye’nin en büyük cemevlerinden olan 100. Yıl Cemevi, Karahan Cemevi ve Nacarlı Cemevini yaptırdığı için Başkan Çetin’e teşekkür eden Başkan Moroğlu, “Alevi toplumu, yüz yıllardır hak ettiği değeri göremedi ve haklarımız savunulamadı. Bu günlerde yıllardır özlem duyduğumuz ilgi ve tabloyla karşı karşıyayız. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyetine sahip çıkan bir toplum olarak, düşüncelerimiz Cumhuriyet Halk Partisi ile örtüşmekte ve sizlerle birlikte olmanın gururunu yaşamaktayız. 100. Yıl Cemevi, Karahan Cemevi ve Nacarlı Cemevi başta olmak üzere ihtiyacımız olan her yerde yanımızda olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim’’ dedi.
İnanç ayrımı yapmaksızın herkese eşit hizmet verme gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Ülkemizin her insanı bizim için değerlidir. Alevi Kültür Derneğine, diğer dernek ve sivil toplum kuruluşlarımıza olduğu gibi imkanlarımız ölçüsünde yardımcı oluyoruz. Alevi canlarımız, ülkemizin en önemli toplumlarındandır. Toplumu ötekileştirmeyen, hatta kendisine önyargılı olanlara bile sımsıcak duygular besleyen Alevileri kucaklamak hepimizin boynunun borcudur. Alevi canlarımızın her zaman yanlarındayız. Alevi Kültür Derneği’nin faaliyetlerindeki başarıların devamını diliyorum. Dernek faaliyetlerindeki uyum, etkin çalışma, kardeşlik, birlik ve beraberlik, ayrıca kültür zenginliğinin artması yolundaki çabalarınız için size tekrar tekrar teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.