Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Murtaza Moroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan dernek başkanı Moroğlu, 15 Temmuz’da ülkede gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini şiddetle kınadıklarını söyledi.
Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğine darbe vurulmak istendiğini belirten Moroğlu, ülkede asla bu tür girişimlerin başarılı olamayacağını vurguladı.
Vali Mahmut Demirtaş ise Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Murtaza Moroğlu ile yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek, “Asil milletimiz; demokrasiye olan bağlığını, tankların önünde gövdelerini siper ederek, hatta canlarını vererek tüm dünyaya haykırdı. Ülkemiz geleceğini karartmayı amaçlayan darbe girişimine karşı, tüm benliğiyle ayağa kalkan, demokrasiye olan bağlılığını yüksek sesle haykıran milletimize ve siz değerli Adanalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Hukuk devletine olan bağlılığı her ne pahasına olursa olsun koruyacaklarını ifade eden Vali Demirtaş, “Ülkemizin aydınlık geleceğini hep birlikte inşa etmedeki kararlılığımızı daima muhafaza edeceğiz” diye konuştu.