Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesinde yaşayan Şaban Ünlütaşkıran (51), akşam maç izleyip biraz da alkol aldıktan sonra evine gitti. Eve girdiğinde eşi Nazire Ünlütaşkıran (45), "Neden eve geç geldin, bir de alkol almışsın" diye tartışmaya başladı.

Kısa sürede tartışma kavgaya dönüşürken, Şaban Ünlütaşkıran mutfağa doğru yöneldi, Nazire Ünlütaşkıran elindeki bıçakla eşinin kulağını kesti. Eşinin kulağını kesmesiyle kanlar içinde kalan Şaban Ünlütaşkıran bağırmaya başladı, bunun üzerine komşuları eve geldi. Şaban Ünlütaşkıran, kanlar içinde gören komşuları polise haber verdi. Olay yerine gelen polis Şaban Ünlütaşkıran'ı hastaneye kaldırırken, Nazire Ünlütaşkıran, gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Şaban Ünlütaşkıran burada ilk müdahale yapıldıktan sonra Seyhan Uygulama Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümüne sevk edildi. Burada kulağı dikilen Şaban Ünlütaşkıran ertesi gün sonra taburcu edilerek evine döndü. Nazire Ünlütaşkıran da ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Evlerinde yaşadığı olayı anlatan Şaban Ünlütaşkıran, "Su içmek için mutfağa gidiyordum arkamdan gelen eşim kulağımı kesti. Daha sonra polis arkadaşlar beni hastaneye götürdü. Ağabeylerinin yüzünden, başaklarının yüzünden kavga ediyoruz başka sorunumuz yok. Daha öncede burnumu kırdı, o mahkeme gelmeden bu mahkemeye çıkıyoruz şimdi" dedi.

Kadına şiddet uygulamanın suç olduğunu bu yüzden eşini dövmediğini ifade eden Şaban Ünlütaşkıran, "Kanunen kadın dövmek yasak diye ne yapalım, kadın mı olalım? Yasalara aykırı diye ben elimi kaldırmıyorum o beni dövüyor. Sürekli beni dövüyor ama boşamak istemiyorum. Benim 4 tane çocuğum var, ağabeyinin yüzünden niye boşayayım ki. Ben de panik butonu istiyorum evime doğru düzgün gelemiyorum, gidemiyorum. Yaralı olmasam beni eve almazlardı. Beni evden kovuyor, ondan sonra kötü yola düşüyorum, bira içiyorum."

Nazire Ünlütaşkıran ise eşinin sürekli alkol aldığını evine hiç bakmadığını bu nedenle kulağını kestiğini söyleyerek, "Sürekli alkol alıyor eve bakmıyor. 1 kuruş bile eve katkısı yok. Ben çalışarak eve bakıyorum. Kulağını ben kestim. Genelde erkekler kadınlara şiddet uyguluyor ama bundan sonra kadınlarda erkeklere şiddet uygulayabiliyormuş ben bunu öğrendim. Yaptığım normal, erkekler yaparken normal oluyor da kadınlar yapınca mı normal olmuyor. Biz boşanacağız, mecburen boşanacak yani. Başka çaresi yok. Ben çocuklarımı, kendim büyütüyorum, ben besliyorum, kendisi gidip 10-15 lira alıyorsa o da kendisinin içkisine yetmiyor zaten" diye konuştu.