Alparslan Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) temelini attığı ve kendisini üç kez Meclis’e gönderdiği Adana’da dualarla anıldı.

MHP Adana İl Başkanlığı, merhum Alparslan Türkeş için mevlit okuttu. İl binasındaki mevlide, MHP ilçe başkanları, partili belediye başkanları, il ve ilçe yöneticileri, il ve ilçe kadın kolları temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve bazı aday adayları ile partililer katıldı. Programda bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Yusuf Baş da Türkeş’in örnek şahsiyetine, öne çıkan özelliklerine atıfta bulundu. Baş, "Başbuğ Alparslan Türkeş, sadece Türkiye için değil, bütün Türk cumhuriyetlerinde, bütün akraba topluluklarda da bilinen, sevilen, nefesi ile moral veren büyük bir liderdi. Üstün ahlakı, yüce devlet sevgisi, büyük vatan aşkı, Türklük sevdası, Turan ülküsü; bu değer ve hedefler için ortaya koyduğu çelikten imanı, kararlılığı ve dev sabrı O’nun en belirgin özelliklerindendi." dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Türkeş’in, Türk milletini iktidara taşıma yolunda verdiği mücadeleyi anlattı. Türkeş için ayrıca önceki günden itibaren anı defterinin açıldığı il binasında düzenlenen mevlit, helva dağıtımı ile sona erdi.