Adana Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası dolayısıyla antik kente gezi düzenlendi. Ziyarette öğrenciler kenti gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Adana Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, AA muhabirine, antik kentin Türkiye ve Adana turizmi için büyük önem taşıdığını söyledi.

Antik kentin, Helenistik ve Roma medeniyetinin yanı sıra Bizans, Sasani, Osmanlı medeniyetlerinin kültür izlerini taşıdığını, 4. yüzyılda nüfusunun 100 bine ulaştığını ifade eden Tari, şöyle devam etti:

"Anavarza Antik Kenti'ni 2014 yılında 150 bin yabancı, 600 bin yerli turist ziyaret etti. 2015 yılında ise 250 bin yabancı, 750 bin yerli turistin ziyaret etmesini hedeflemekteyiz. Anadolu'nun en büyük antik kenti olan Anavarza Antik Kenti, bölge turizmini canlandıracak. Restorasyon ve bakım çalışmalarında destek veren Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Adana Valisi Mustafa Büyük'e teşekkür ediyoruz."

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Fatih Gülşen de Çukurova havzasının tarihi ve kültürel varlıklar bakımından oldukça zengin olduğunu kaydetti.

Amaçlarının Anadolu'nun en büyük antik kentinin kazı ve restorasyon çalışmasını tamamlamak olduğunu anlatan Gülşen, "Burası, Türkiye ve Adana turizmine çok büyük katkı sunacak. Her yıl yapacağımız çalışmalarla yerli ve yabancı turist sayısını arttıracağız. Antik kentteki kazı çalışmaları ilerleyen zamanlarda belirlenen plan ve program dahilinde devam edecek" diye konuştu.