Olay, 1 Ekim 2012 tarihinde meydana geldi. Gülbahçesi Mahallesi'nde oturan Derya T. (28), 5'inci çocukları Damla'yı, yerden yüksekliği yaklaşık 25 santimetre olan ana kucağına yatırıp, uykuya daldı. Gece 04.00'de çocuklarını kontrol etmek için uykudan uyanan anne, 2 aylık bebeğini yerde buldu. Hastaneye götürülen bebek, kurtarılamadı. Bebeğinin bakımına gerekli özeni göstermeyerek, ölümünden sorumlu olduğu gerekçesiyle Adana 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan anne Derya T., karar duruşmasına çıktı. Halen kızını kaybetmenin acısını yaşayan acılı anne, "Kızımın gerekli bakım ve gözetimini göstermediğim iddiası doğru değil. Uyuması için ana kucağına yatırmıştım. Uyandığımda kızımın düştüğünü fark ettim. Kucağıma aldığımda nefes almıyordu. Eşimi çağırıp doktora götürdük. Ancak kurtaramadık. Kusurum yok. Hangi anne evladının ölmesini ister? Hala yavrumu kaybetmenin acısıyla yaşıyorum, gözyaşlarım durmuyor" dedi.

Müşteki olarak ifadesi alınan baba Faruk T. ise, eşinden şikayetçi olmadı. Faruk T., "Sanık karım; ölen ise kızım olur. Eşim iyi bir annedir ve çocuklarımıza iyi bakar. Olayda kusuru yoktu" ifadesini kullandı.
Olay yerinde keşif de yapan mahkeme hakimi, bebeğinin ölmesiyle kişisel ve ailevi yönden çöküntü yaşayarak mağdur olan anneye ceza verilmesine, yer olmadığına karar verdi. Karar, bebeğini kaybeden annenin acısını bir nebzede olsa azaltmış oldu.