Adana Ticaret İl Müdürlüğü’nce, İmamoğlu ilçesinde arı kovanı üreticilerine kooperatifçilikle ilgili bilgilendirmede bulunuldu.
İmamoğlu Kaymakamlığının organize ettiği toplantıda Kaymakam Kürşat Özdemir, ilçede kurulması planlanan üretim ve pazarlama kooperatifinin, ilçenin önemli gelir kaynağı olan arı kovanı üreticiliği ile markalaşarak rekabetin ve kalitenin artacağını belirtti.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Adana İl Ticaret Şube Müdürü Mehmet Tanrıöver ise kooperatifçilikte üretimin, pazarlamanın ve karlılığın artarak bölgede kalkınmaya önem verdiklerini, bu eğitimlerle küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet gücünün artarak kooperatiflere çok büyük kazanımlar sağlayacağını ifade etti.
Tanrıöver, ticaret il müdürlüğü olarak kooperatif kurulmasında vatandaşların ve esnafın her zaman yanında olduklarını belirtti.
Belediye Başkanı Gazi Adamhasan’da arı kovanı üreticilerinin her zaman yanında olduklarını, kurulacak siteye her türlü hizmeti sunacağı sözünü verdi.
Toplantıya, Esnaf ve Sanaatkarlar Oda Başkanı Hüseyin Sert, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumali Koca, İl Gıda, Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Teyfik Demiralp, Kooperatifçilik Şube Şefi Halil Özşahan ve Yavuz Uğur da katıldı.