Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nün başlatılan projeleri kış öncesi bitirmek için çalışmaları hızla sürdürdüğü bildirildi.
ASKİ’den yapılan açıklamaya göre, yeni yatırımlar ve projeleri hayata geçiren ASKİ, içme suyu hat yenileme ve kanalizasyon çalışmalarına devam ediyor.
ASKİ’nin, Yatırımlar ve İnşaat Daire Başkanlığı’na bağlı ekipleri Kozan Yolu, Buruk Mezarlığı ve Kılıçlı Köyü arasındaki içme suyu şebeke hat yenileme çalışmasında sona geldi. 11 kilometrelik çalışmanın 9,5 kilometresini PVC 160’lık içme suyu borusu, 1,5 kilometresini de 225’lik borular oluşturuyor. 10 gün sonra bu projenin tamamlanmasıyla bölge halkının su sorunu ortadan kalkacak.
Mustafalar Mahalesi mevkisindeki vatandaşların sorunlarına da çözüm üreten ASKİ, yine o bölgedeki vatandaşların daha sağlıklı ve sorunsuz temiz su içebilmesi için Sarıçam ilçesi Mustafalar Mahallesi içme suyu şebeke projesini programa aldı. Çok kısa sürede 15 kilometrelik çeşitli ebatlarda içme suyu borularını döşeyen ekipler yaklaşık 10-15 gün içerisinde bölge halkına sağlıklı ve temiz su içirmeyi hedefliyor.
ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, ekiplerinin Adanalılara en iyi hizmeti verebilmek için gece gündüz demeden çalıştığını belirterek, "Gerek muhtarlarımızla yaptığımız istişareler gerekse de çeşitli ziyaretlerde vatandaşlarımızdan gelen istek ve talepler doğrultusunda projelerimizi programa alarak sorunları ortadan kaldırıyoruz, projeleri hayata geçirirken çok ciddi denetlemeler yaparak kontrollerimiz aracılığıyla en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz” dedi.