Seyhan Belediyesi, kısa adı Bulam-Der olan Adana Bulamlılar ve Çere Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Hacıbektaşı Veli Kültür Derneği’nin organizesinde, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Şakirpaşa Cem Evi, Muş Vartolular Derneği, Demokratik Alevi Derneği, Dersimliler Derneği ile Aşure Lokması ve Muharrem Cemi düzenledi.
Etkinlikte 10 Bin kişiye aşure dağıtıldı. Yoğun katılım ile gerçekleşen etkinliğe CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP ilçe başkanları dernek ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.
Etkinlikte konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Yezitlerin dün olduğu gibi bugünd e olduğunu ve yarında olmaya devam edeceğin belirten Başkan Zeydan Karalar, önemli olanın bir olup, birlik olup yezide karşı durabilmek olduğunu söyledi.
Bulam Üryan Hızır Ocağı Piri Ali Dede (Ali Büyükşahin) ise Aleviliğin tüm insanlığı sevgi ile kucakladığını söyledi. Tüm inanç gruplarının inançlarını ve kültürlerini özgürce yaşaması gerektiğini vurgulan Ali Dede, Aleviliğin özünün insan sevgisi olduğunu da söyledi.