Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, kentten iki dünya şampiyonu çıkarmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
Ataşbak, 23 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında Tayland’ın Bangkok Kenti’nde geçekleştirilen Dünya Şampiyonasına katılan sporcu ve Muay Thai Federasyonu Adana İl Temsilcisi Ramazan İncetaş ,Milli Takım Antrenörü Hakan Şahade, Antrenörler Naim Ayçiçek ve Hasan Güder’i makamında kabul ederek müsabakalar hakkında bilgi aldı.
Özellikle dünya şampiyonasına katılan bayan sporcuların sayısının artmasının, diğer kadın sporculara model olduğunu ifade eden Ataşbak, "Tayland’a gerçekleştirilen Dünya Şampiyonasında 6 madalya kazanarak ülkemizin ve kentimizin sesini duyuran sporcuları ve bunları müsabakalara hazırlayan antrenörleri kutluyorum. Madalya kazanmanın ve kürsüye çıkmanın yanı sıra, kıyafet ve davranışlarla kentimizi iyi temsil eden kafileyi tebrik ediyorum. Son yıllarda Uzak Doğu sporlarına ve Muay Thai’a büyük yatırımlar yaptık. Bunun meyvelerini almaya başladık. Dileğimiz Muay Thai olimpik spor olmasıdır. Kerem Şahade ve Açelya Güder kilolarında Dünya şampiyonu olmasından dolayı ayrıca tebrik ederim. Kentimizden iki dünya şampiyonu çıkmasının gururunu yaşıyoruz. Sporcularımıza desteklerimiz devam edecek. Alt yapıya büyük örnek oluyorlar ”dedi.
İncetaş: “sistemli ve düzenli çalışmamızın meyvesini alıyoruz”
Muay Thai Adana İl Temsilcisi Ramazan İncetaş, Adana’da milli takıma 7 sporcu ile katıldıklarını ve bu sporcularda iki Dünya şampiyonu olmasından dolayı gurur duyduğunu belirti.
İncetaş, ayrıca iki ikincilik ikide üçüncülük elde ederek başarılarının daha’ da iyi olacağına inandığını kaydetti.
Adana’da Muay Thai sporcu ve kulüp sayasının sürekli arttırılması gerektiğini vurgulayarak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’tan tesis ve diğer konularda büyük destek gördüğünü ifade eden İncetaş, şöyle devam etti:
“Türkiye olarak 32 sporcu ile müsabakalar katıldık. Tayland’ın Bangkok Kenti’nde geçekleştirilen Dünya Şampiyonasına 63 ülkeden 1100 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Müsabakalar sonucunda ülke olarak 22 madalya aldık.7 altın 8 gümüş,7 bronz madalya almamız sistemli ve düzenli çalışmamızın meyvesidir. Bu başarıya sebep olan öncelikle Devletimiz büyüklerimize, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Adana Valimiz Mahmut Demirtaş, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Federasyon Başkanı Halil Durna ile Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Abdulkadir Ataşbak’a desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunarım."
Kimler derece yaptı?
Gençlerde 91 kiloda Kerem Şahade Dünya Şampiyonu, 71 kiloda Berat Cuhadar Dünya üçüncü
Yıldız Bayanlarda 48 kiloda Bercin Açelya Güder Dünya Şampiyonu
Alt Gençlerde 63,5 kiloda Bengisu Aytekin Dünya ikinci, 42 kilo Berfin Eftelya Güder Dünya üçüncü
Üst Gençlerde 63,5 kiloda Gizem Şahin Dünya ikinci
Ayrıca, ziyaret sırasında Spor Servisi Şefi Hanifi Altun’da hazır bulundu.