Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Halil Avcı, Türkmenistan Başkonsolosu Myratgeldi Seyitmammedov’u ziyaretinde, silahlı hain güçlerin darbe girişimine rağmen Türkiye ekonomisinin dimdik ayakta olduğunu söyledi.
Avcı’nın Başkonsolos Seyitmammedov’u ziyareti, Ömer Cihad Vardan başkanlığında bir araya gelen DEİK yönetimi ve iş konseyi başkanlarının, dış ekonomik ilişkiler alanında kısa ve uzun vadede yapılması gerekenlerle ilgili hazırladığı 11 maddelik Acil Eylem Planı kapsamında gerçekleşti.
“İŞLER KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR”
Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Halil Avcı, DEİK’in, darbe girişimi sonrası yurt dışında Türkiye ile ilgili dezenformasyonun engellenmesi ve bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla “seferberlik” başlattığını ifade etti. Her iş konseyi başkanının, sorumlu oldukları ülkelerin diplomatik misyon temsilcileri ile temaslarda bulunduğunu ve bu ülkelere ziyaretler gerçekleştirerek 15 Temmuz sonrası Türkiye’nin ekonomisi ile ilgili bilgiler aktardığını belirten Avcı, “Silahlı hain güçlerin darbe girişimine rağmen ülkemizin ekonomisi dimdik ayaktadır. İşlerimiz kaldığı yerden devam etmektedir” dedi.
Darbe girişimi sonrası yaşanan ekonomik gelişmelerin, Türkiye ekonomisinin sağlam temeller üzerine oturduğunun bir göstergesi olduğunun altını çizen Avcı, şöyle devam etti:
“Hain kalkışma sonrası döviz kuru yerinde saymış, enflasyon yükselmemiş, ekonomimiz sapasağlam ayakta kalmıştır. Bütün yaşananlara rağmen hükümetimiz her şeye hakim durumdadır. İthalatımız, ihracatımız, üretimimiz sekteye uğramadan devam etmektedir. Sizinle de olan dostane ilişkilerimiz, 15 Temmuz öncesinde nasılsa 15 Temmuz sonrasında da gelişerek devam edecektir.”
Halil Avcı, gelecek hafta da Türkmenistan’a gideceklerini belirterek, “Ekonomimizin ve ilişkilerimizin 15 Temmuz öncesi kadar güçlü olduğunu oradaki muhataplarımıza da yüz yüze anlatacağız” ifadelerini kullandı.
Türkmenistan Başkonsolosu Myratgeldi Seyitmammedov ise, ziyaret için teşekkür ettiği DEİK Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Halil Avcı’ya, şehitler için başsağlığı, yaralılar için de geçmiş olsun dileklerini iletti.