Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı, Mehmet Şükrü Erdinç ve Tamer Dağlı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile birlikte Adana Sanayi Odası’nı ziyaret eden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Meclis Başkan Yardımcısı İsrafil Uçurum ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.
ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Bakan Çelik’in Türkiye geleceği açısından büyük önem arz eden Avrupa Birliği konusunda en yetkili kişi olarak Bakanlar kurulunda görev almasından şehrimiz adına büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak kuruluşunun 50. Yılında Adana Sanayi Odası’na gerçekleştirilen bu ziyaretten büyük bir onur ve gurur duyduklarını ifade etti.
Bakan Çelik’in ziyareti kapsamında, şehrin öne çıkan belirli sorunlarını dile getiren Kıvanç, ziyaret sırasında ADASO tarafından Avrupa Birliği’nin önde gelen hukuk bürolarına hazırlatılan, Türkiye’nin ABD ve AB arasında yürütülmekte olan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) müzakerelerine hukuksal anlamda nasıl müdahil olabileceğine yönelik muhtelif yöntemlerin ele alındığı çalışma notunu da sunma imkanı buldu.
Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Adanalı sanayicilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, AB-Türkiye Gümrük Birliği anlaşmasının genişletilmesine yönelik resmi müzakerelerin 2017 yılı başından itibaren başlayacağını, Türkiye’nin bir şekilde TTTIP’e dahil olması gerektiğini söyledi. Çelik, “Odalar ayrıca diğer Sivil Toplum Örgütleri Brüksel’de ve AB genelinde daha aktif çalışmalar yürütmesi gerekir” dedi.
ADASO tarafından hazırlanan çalışma notu için teşekkür eden Bakan Çelik, “Türkiye’nin ve Adana’nın AB imkanlarından, bu anlamda Erasmus gibi öğrenci değişim programları ve AB fonlarından çok daha etkin şekilde faydalanması gerektiğini bildirdi.
Adana Sanayi Odası’nın 50. Yılı kapsamında gerçekleştirilecek etkinliğe ve Ekim 2016 ayında gerçekleştirilecek Adana İnovasyon Haftası’na da davet edilen AB Bakanı Ömer Çelik’in ziyaretinde, ADASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Fırat Karalı ve Erdoğan Şire, Sayman Üye İmam Gazali Hıradağı, Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Özkök, Disiplin Kurulu Başkanı Ömer Kaya, Meclis Üyesi Remzi Kar ve Genel Sekreter Bora Kocaman hazır bulundu.