Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, Adana’nın afet ve riskli kent olmasına rağmen hiç bir şey yapılamamanın sıkıntısını yaşadıklarını söyledi.

Belediye başkanları, gayrimenkul şirketleri üst düzey yetkilileri, kentsel dönüşüme katkı sağlayan şirket temsilcileri ve fikir önderlerinin katıldığı Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde konuşan AYAMDER Başkanı Vursavuş, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Adana’da 130 müteahhidin hizmet verdiğini anlatan Vursavuş, “Bu toplantı sonucunda bir temel kazılacaksa bir bina yapılacaksa bunu biz müteahhitler yapacağız. Kendi elimizle bu hale getirdiğimiz kentimizi en iyiye en güzele yine bizler dönüştürebiliriz.” ifadelerini kullandı. Konuşmasında özeleştiride bulunan Vursavuş, “Bugün artık burada şeffaf olma zamanı. Samimiyetin başladığı gün bugün olsun. Kentsel dönüşüm ağır bir kelime. Adana’da afet ve risk var ama bir şey yapmamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Sorunumuz reel sorun ancak suçlular ortada yok. Halen havanda su dövüyoruz. Biz bunu Adana’da ancak, kanun değişiklikleriyle çözebiliriz. Bu kentte emsal artışını hak edenlere, üzerinde yıllarca oturan insanlarımıza verecek olursak bir çok sorun ortadan kalkar. Bu emsalden korkmamalıyız. Emsal artışından korkarak bir yerlere varmıyoruz. Artık bunu çözmeliyiz. Yerel belediyeler bu emsal artış yetkisini bize versinler. Bizler, şehrimizi daha da güzelleştirmek, vatandaşımızı mutlu ve huzurlu etmek için çalışmalıyız. Bu şehirde değişen bir şey varsa son bir yıldır var. Başkanlarımızı burada olmaları, sorunlarımızı dinliyor olması bize ayrı bir sinerji veriyor.” diye konuştu.

İnşaatları yaparken devletten bir lira dahi almadıklarının da altını çizen Vursavuş, bankaların kapısında beklemeden inşaatları kendi kaynakları ile yaptıklarını ifade etti. Müteahhitlere de seslenen Vursavuş, “Lütfen arkadaşlar hava alan penceresi olan binalar yapalım. Penceresi açılan binalar yapmalım ki içinde oturan vatandaşlarımız rahatlıkla nefes alabilsin. Kimsenin penceresini kapatmaya hakkımız yok. İnsanlarımıza nefes aldıralım ki onları huzur ve rahat içinde yaşatalım.” diye sözlerini tamamladı.