İngilizce öğretmeni Aylin Özberk ilk kitabı “Anne İngilizce Öğrenmek Çok Kolay” için imza ve tanıtım etkinliğinde okuyucularıyla buluştu.
Nobel Kitapevi’nde gerçekleşen tanıtıma özellikle öğrenci, veli ve eğitimcilerin yoğun ilgi göstermeleri dikkat çekti. İlk kitabını yazma hayalini gerçekleştirme mutluluğunu ve heyecanını yaşayan 20 yılı aşan eğitim tecrübesini “Anne İngilizce Öğrenmek Çok Kolay” adlı oyunlu şarkılı kitabında paylaşan Özberk, çocukların yabancı dil gelişiminde ebeveynler için bir başucu kitabı olmasını istedi.
Her eve girmesi gereken kitabın 10 yaşına kadar çocukları olan ebeveynlerin faydalanabileceğini ve yabancı dil eğitimine dönük metotları ve tavsiyeleri içeren kategorisinde tek kaynak olduğunu belirten Öğretmen Özberk, şunları kaydetti:
“Ne kadar erken yaşta dil eğitimi başlanırsa, gelişimi ve ilerlemesi o kadar kolay ve hızlı olacaktır. Erken yaşta dil öğrenmeye başlayan çocukların dil telaffuzlarının ve aksanlarının gelişiminin diğer çocuklara göre daha hızlı olduğu artık biliniyor. Erken yaşta dil öğrenimi alan çocukların geçmişten gelen kulak dolgunluğu söz konusu olduğu için ergenlik yaşlarına geldiklerinde ise, yabancı dillerini geliştirme becerileri maksimum düzeye çıktığı görülüyor.
Okul öncesi dönemde çocuklara yabancı dil doğrudan değil, oyunlarla, şarkılarla ve hikayeler ile dolaylı yollardan öğretilmelidir. Böylece çocuklar yabancı dille doğal ortamlarında karşı karşıya gelmiş olacaktır. Yabancı dildeki sesleri duymaya alışan çocuklar bunları zamanla benimseyecektir. Kitabımın çocuklarınızın yabancı dil gelişiminde ebeveynler için bir başucu kitabı olmasını dilerim.”
İmza gününe katılanlarla kitap üzerine sohbet de eden Aylin Özberk, en büyük amacının insanlara İngilizceyi sevdirmek olduğunu vurguladı. Özberk, kitap tanıtımının ardından etkinliğe katılanlar için kitabını imzaladı.