Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğünce kurulan Araştırma Geliştirme Kurulu üyesi hemşirelerden Hamide Şişman, Pınar Kum ve Neslihan Emlik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen 7.Ulusal Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi’nde gerçekleştirdikleri poster sunumuyla ikincilik ödülüne layık görüldü.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Refiye Özgen öncülüğünde kurulan ve 2013 yılından beri faaliyet gösteren Hemşirelik Araştırma Geliştirme Kurulu başarılarına bir yenisini daha ekledi. Kurul üyesi hemşirelerden Hamide Şişman, Pınar Kum ve Neslihan Emlik tarafından yapılmış olan “Yoğun Bakım Ünitelerinde Çalışan Hemşirelerinin Etik Karar Verebilme Düzeylerinin Ölçülmesi” isimli çalışma 24-27 Mart 2016 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen 7.Ulusal Yoğun Bakım Hemşireliği Kongresi’nde poster ikincilik ödülü kazandı.
Hemşireler, aldıkları bu ödülü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yeşim Taşova, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş ile paylaştı. Hemşireler adına konuşan Balcalı Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Refiye Özgen, Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü görevini devraldıktan sonraki geçen 3,5 yıllık süreçte Hemşirelik Araştırma ve Geliştirme Kurulu olarak kongrelere 100’den fazla poster ve çok sayıda sözlü sunum yaparak bilimsel anlamda hemşirelik mesleğine ciddi katkılar sağlandığının altını çizdi. Çalışmaların makalelere çevrilerek yurtiçi ve yurtdışı dergilerde yayınlandığını, şu anda tüm kliniklerde yürütülen yeni çalışmalar bulunduğuna vurgu yapan Özgen, bu anlamda gördükleri destek dolayısıyla Hastane Yönetimi’ne teşekkür etti.
Balcalı Hastanesi Başhekim’i Prof. Dr. Yeşim Taşova ise ödül alan hemşireleri kutlayarak, yapılan önemli bilimsel çalışmaların boşa gitmediğini görmekten mutlu olduklarını ifade etti. Taşova, böylesine önemli uluslararası bir kongrede poster ikincilik ödülü almanın önemli bir başarı olduğunu belirterek, hastane adına da bilimin ışığında hizmet vermenin ayrı bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.
Bu tür bilimsel çalışmaları hem akademisyen ve hekim bazlı hem de hemşire bazlı olarak sürekli desteklemek istediklerine değinen Taşova, "Sonuçta kendimizi araştırarak ve geliştirerek insanlığa nasıl daha faydalı oluruz noktasında görüyoruz. Bu inanç doğrultusunda bundan sonrada çalışmalarımız bu yönde sürecek" dedi.