Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 130 köpeğin kaldığı barınakta, başıboş köpeklerin tedavilerinin de yapıldığını söyledi.

Barınakta köpeklerin en iyi şekilde bakım ve tedavilerinin yapıldığını ifade eden Güler, "Köpek beslemek isteyen vatandaşlarımıza köpek veriyoruz. Barınakta yaklaşık 130 köpeğimiz var. Bu köpeklerimizin yemeklerini düzenli bir şekilde veriyoruz. Özellikle sıcak yaz aylarında da serinlemeleri için çeşitli tedbirler alıyoruz” diye konuştu.

 
- Serinlemek için ağaç ve su

 
Barınakta görevli veteriner hekim Esra Ayça Soysa da özellikle kuduz hastalığı salgınına karşı köpekleri aşıladıklarını, sağlık kontrolünden geçirdiklerini anlattı.

Barınağa gelen sağlık sorunu olan ayağı kırık ve uyuz köpeklerin tedavisini yaptıklarını ifade eden Soysa, "Köpeklerimizi kısırlaştırdıktan sonra doğal hayatına bırakıyoruz. Bu güne kadar yaklaşık bin 500 köpeği doğaya bıraktık'' dedi.

Sıcak havalarda köpekleri unutmadıklarını, buna yönelik tedbirler aldıklarını da belirten Soysa, köpeklere gölge olsun diye barınağın çevresini ağaçlandırdıklarını, sıcaklardan olumsuz etkilenmemeleri için de hortumla su sıkarak serinlemelerini sağladıklarını belirtti.