CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP’nin yönetimine geçtikten sonra Karataş ilçesinin kara talihinin değişmeye başladığını söyledi.
CHP Karataş İlçe Danışma Kurulu toplantısı Karataş Belediyesi çok amaçlı etkinlik salonunda yapıldı. Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, İl yöneticileri, ilçe başkanları ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen danışma kurulu toplantısının açış konuşmasını yapan CHP Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün, ilçe örgütünün sandık çevresi örgütlenmesi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise Karataş’ın 30 Mart seçimleriyle birlikte CHP’nin sosyal demokrat belediyeciliği ile tanıştığını söyledi. Barut, ilçenin tarihi boyunca görmediği hizmeti CHP’li Boğaçhan Ünal’ın yönetimindeki iki yıllık süreçte gördüğünü ifade etti. Karataş’ın kara talihinin değişmeye başladığını belirten Barut, eşine az rastlanır kumsalı, Magarsus gibi tarihi geçmişiyle Karataş’ın büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.
Bugünü kadar bu potansiyelin değerlendirilmemiş olmasının ilçe için dezavantaj olduğunu ancak, bu durumun doğru bir planlama ile avantaja çevrilebileceğini dile getiren Barut, “Karataş’ın geleceği turizmde. Bu geleceği doğru bir şekilde planlayıp, halkın da desteğiyle Karataş’ı Adana’nın ve bölgenin turizm merkezi haline getirebiliriz. İlçe belediyemizin bu konuda yetkileri sınırlı ancak 2019’daki yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediyesini de CHP’li yaptığımızda, büyükşehir ve ilçe belediyesinin birlikte çalışmasıyla Karataş Adana’nın en hızlı gelişen gözbebeği ilçesi olacaktır” ifadelerini kullandı.