Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, halktan gelen talepler üzerine, yaz boyunca ayda bire indirdiği Halk Günü’nde, vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye hizmet binasındaki Orhan Kemal Kültür Merkezi’ne gelişinde alkışlarla karşılanan Başkan Çetin, ülke gündemindeki son gelişmeleri değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’nun konvoyuna, Artvin’de düzenlenen silahlı saldırıya tepki gösteren Çetin, "Gözü dönmüş odaklar artık ne yapacaklarını şaşırdılar. Sayın Genel Başkanımıza yapılan bu saldırıyla, demokrasimize kurşun sıkılmış, demokrasimiz yara almıştır. Bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum" dedi. Yaşanan terör olaylarının birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini vurgulayan Çetin, "Her güne acı haberlerle başlıyoruz. ’Yeter artık’ demek de yetmiyor. Olan, bu güzel vatanın gencecik vatan evlatlarına oluyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, bu vatanı bölmeye, parçalamaya güçleri yetmeyecek. Siyasi düşünceleri bir kenara bırakıp, daha fazla kan akmaması için kenetleneceğiz" şeklinde konuştu.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda halkı fener alayına davet eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz tam da bu günlerde, 30 Ağustos Zafer Bayramı çok özel ve çok anlamlı bir gün. CHP il ve ilçe örgütlerimiz, Seyhan Belediyesi ile 30 Ağustos Salı günü saat 20.00’de Kenan Evren ve Turgut Özal Bulvarının kesiştiği noktada toplanıp, ellerimizde meşalelerle Duygu Kafe’deki Gençlik Meydanı’na kadar yürüyeceğiz. O gün, tüm halkımızı ele ele, omuz omuza birlikte olmaya davet ediyorum" diyerek çağrıda bulundu.
Halk Günü’ne gelen vatandaşların sorunlarını dinleyen ve verdiği talimatla anında çözüme kavuşturan Başkan Çetin, yaz-kış, gece-gündüz demeden, mesai kavramı olmadan hizmete devam ettiklerini söyledi. Çetin, "Temizlik ekiplerimiz, her hafta bir mahallede çalışmalarını sürdürüyor. Yol İşleri Müdürlüğümüz asfalt çalışmalarına Kurttepe ve Toros Mahallelerinde devam ediyor. Bayram sonrası köylerde de asfalt çalışmalarımız başlayacak. Park Bahçeler Müdürlüğümüz Bülent Ecevit Sanat Parkı, Satranç Parkı ve Mangal temalı parklarımızın yapımına devam ediyor. Yurt Mahallesi Hasan Balıkçı Parkı’nda Emekli Dinlenme Evimizin yapımı tamamlandı. Mahfesığmaz Mahallesi’nde Can Çocuk Parkı’nda merakla beklenen Kadın Sohbet Evimiz hazır. Yaz dönemi yapılan 9 parkımızla birlikte hepsinin açılışını yaz bitiminde yapacağız" dedi.