Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı gece yapılan hain saldırıda şehit düşen Oruç kardeşlerden Ahmet Oruç’un doğum yapan eşi Emine Oruç’u ziyaret etti.
Oruç kardeşlerin Belediye Evleri Mahallesindeki baba ocağında doğan ’Hifa’ bebeği ve annesini ziyaret eden Başkan Soner Çetin, şehitlerin annesi, ağabeyi ve akrabalarıyla da sohbet etti. Ailesinden, Ahmet ve Mehmet Oruç’un anılarını dinleyen Başkan Çetin, "Evlatlarınız, ölümlerin en şereflisi ile dünyadan göç etti. Öyle değerli evlatlar yetiştirmişsiniz ki, bu vatan topraklarının bağımsızlığı uğruna şehit oldular. Allah sizden 2 can aldı ama ’Hifa’ bebeğin doğumu ile de bir can verdi. Sizler inançlı insanlarsınız ve bu acı karşısında sabır gösterip, hayata tutunacaksınız. Bizler, her zaman, tüm ihtiyaçlarınızda sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizler, bizlere bu vatan uğruna can veren, şehit olan ikizlerimizin emanetisiniz" dedi.
Hifa bebek ve ailesi için hediye paketi hazırlatan Başkan Çetin, yeni doğan bebeğe altın takarak, "İnşallah, Hifa da, babası gibi, amcası gibi bu vatana hayırlı bir evlat olarak yetişir. Allah ailenizin diğer fertlerinizin acısını yaşatmasın" diye konuştu.