Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, toplu taşımayla ilgili sorunları çok iyi bildiklerini, esnafın, halkın ve belediyenin ortak bir çözümde buluşarak, Adana’nın bu konudaki çıtasını yükseltecek çözümü yakın zamanda hayata geçireceklerini açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası’nın 1. Üye Yemeği Toplantısı’na katıldı. Seyhan Baraj Gölü civarındaki bir çiftlikte gerçekleştirilen ve çok sayıda esnafının katıldığı etkinlikte ilk sözü alan Adana Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Niyazi Göğer, Türkiye’de halk otobüsü sektörünün ilk kez Adana’da kurulduğunu söyledi.
Göğer, “Kurumsal yapı ve profesyonel yönetim konularında da hızlı mesafe alan bir kuruluş olmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede yaptığımız düzenleme ve değişikliklerin kısa zamanda faydasını göreceğimize inanıyorum. Alışkanlıklarımızı değiştirmeden ve dünyada meydana gelen yenilikleri izlemeden, klasik yöntemlerle problemleri çözmek mümkün olmayacaktır. Kent demek, kent içi toplu taşıma demektir. Dolayısıyla kent sorunları, kentte en çok hareket eden unsur olarak bizleri etkilemektedir. Şartlarımız ağırlaşıyor, giderler artıyor fakat gelirler düşüyor. Esnafımız zor durumda. Bankalardan çektikleri kredileri, başka krediler alarak ödemeye çalışmaktadırlar. 275 Nolu Adana Halk Otobüsçüleri Kooperatifi’ni kurduk. Mevcut kooperatifleri aynı çatı altında toplayıp, en az 5 hattı birleştirmemiz gerekmektedir. Yatay-dikey olarak tabir edilen hat oluşturmamız gereklilik arz etmektedir. Yatay-dikey hattı oluşturduğumuzda Adanalılar mutlu olacak ve sizlere teşekkür gelecektir. Örneğin Buruk’tan Balcalı’ya tek hatla yolculuk yapılabilecektir. Adana’da 419 otobüs sabah saat 5’te kontak açıp trafiğe giriyor.” dedi.

ULAŞIM ESNAFI RAKİBİMİZ DEĞİL, ÇÖZÜM ORTAĞIMIZDIR
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de toplu taşımanın bütün şehirlerde önemli yeri olduğunu ve sorunları bulunduğunu belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü, “Toplu taşımada vatandaşın işini kolaylaştıran, rahatlamayı sağlayan belediyeler her zaman halk nezdinde itibar görür. Adana ulaşımında toplu taşıma esnafı bizim şikayetçi olduğumuz bir kesim değil. Belediye olarak bir yerle rekabet etmek, onları çökertmek gibi bir düşüncemiz kesinlikle yok. Biz ulaşım esnafını rakibimiz olarak değil, çözüm ortağımız olarak görüyoruz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Kendimize çıkar sağlama niyetinde hiç olmadık. Adana ulaşımında Büyükşehir Belediyesi çok büyük fedakarlıklarla sübvanse yapmaktadır. Her gün zararımızı büyütmek niyetinde falan değiliz. Halkımızın, esnafımızın memnun olduğu bir çözümde buluşalım, biz de zararımızı hafifletelim. Bazı hatlardan geri çekilmekten bile imtina etmeyiz. Yeter ki çözüm olsun, halkımız memnun olsun. Büyükşehir Belediyesi 1 yılda 30-35 milyon lira zarar ederken, bunu en azından 20 milyon liraya indirelim. Bir çözüm için az bir zamana ihtiyacımız var.” diye konuştu.

TEK ÇATI ALTINDA OLMANIZ ÇÖZÜMÜ KOLAYLAŞTIRIR
Halk otobüsçüleri esnafının tek çatı altında toplanıyor olmasının, Adana’da çözümü daha da kolaylaştıracağını ifade eden Başkan Sözlü şöyle devam etti: “Ulaşım hatlarının birbirinden kopuk oluşu, sadece esnafımızın mağduriyeti değil, halkımızın da hat değişikliği nedeniyle ikinci, üçüncü ücretleri ödemek zorunda kalışı tabii ki bizim hoşumuza gitmiyor. Biz ilk etapta halkımızın yükünü hafifletelim. Bizim paydaşımız, çözüm ortağımızsınız ve tek çatı altında toplanmanız çözümü kolaylaştıracaktır. 2 milyon 200 bin kişinin yaşadığı şehrinde insanların mutlu olması, yarınlarından emin olması Adana’yı bir huzur ve refah şehri yapar.”