Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adanalı ünlü ses sanatçısı Erol Büyükburç’un hayatını kaybetmesini derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinliğe katılan merhum Erol Büyükburç’un, ses sanatçılığının dışında, Adanalılığını her fırsatta dile getirmesi, Çukurova topraklarına bağlılığı ve enerjisiyle gönüllerde taht kurduğunu ifade eden Başkan Sözlü, “Aramızdan ani ayrılışı bizleri çok üzdü. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, 6 Mart günü, belediye personeli hanımlarımız için düzenlediğimiz programa katılarak bizleri onurlandırmış, hoş sohbeti, güzel sesi ve yorumuyla günümüze renk katmıştı. Rahmetli sanatçı, kadınların dünyaya melek olarak geldiğini çünkü annelik işini ancak meleklerin yapabileceğini söyleyerek, hepimizi duygulandırmış ve düşündürmüştü. Sanat dünyasından Adanalı bir yıldız kaydı, üzüntümüz büyük.” dedi.

Başkan Hüseyin Sözlü, çok sayıda önemli sanatçı yetiştiren Adana’nın, değerlerinden birini kaybettiğini belirterek, şunları söyledi: “Kendisini daima gülen yüzü, güzel şarkıları ve yorumu, sahneyi dolduran yetenekleri ile hatırlayacağız. Türkiye’de bir döneme damgasını vuran merhum Erol Büyükburç’la bir hafta önce birlikte güzel zaman geçirmiş olmamız bizim için küçük de olsa bir teselli kaynağı.”