Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinliklerine katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Alevi vatandaşlarla bir araya gelip, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başkan Hüseyin Sözlü, “Alevi vatandaşlarımız cumhuriyet değerlerine her zaman sahip çıkmıştır” dedi.
Başkan Sözlü, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde gerçekleştirilen Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinliklerinde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Alevi vatandaşlarla buluştu. Başkan Hüseyin Sözlü, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu’nu makamında ziyaret edip, Adana’nın simgelerinden tarihi Taşköprü ve Büyük Saat Kulesi’nin minyatürünün bir arada tasvir edildiği plaketi hediye etti. Ali Rıza Selmanpakoğlu ise Hüseyin Sözlü’ye köstekli saat armağan etti.
Başkan Hüseyin Sözlü, Hacı Bektaş-ı Veli Anma ve Kültür-Sanat Etkinlikleri’ne Adana’dan katılan hemşehrilerinin çadırlarını ziyaret etti. Sözlü’yü karşılarında gören Adanalılar, samimiyetle karşıladıkları başkanlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi. Alevi kanaat önderleri ve dernek temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Sözlü, beklenti ve talepleri dinledi, istişarede bulundu. Başkan Sözlü, kazanlarda pişirilen yemeklerin dağıtımına da eşlik etti. Daha sonra Cem ibadetine katılan Başkan Sözlü, Alevi vatandaşlarla birlikte dua etti, semah izledi.
“Ülkemizi Hacı Bektaş-ı Veli ruhu sarsın”
Başkan Hüseyin Sözlü, ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda Hacıbektaş’a bu yıl da Adana’dan binlerce Alevi vatandaşın geldiğini belirtip, “Ülkemizi Hacı Bektaş-ı Veli ruhu sarsın” temennisinde bulundu.
Adana’nın Seyhan, Yüreğir ve Ceyhan ilçelerine cemevi kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, Alevi vatandaşların Cumhuriyet değerlerine her zaman bağlı olduğunu vurguladı.
Ahmet Yesevi’den Hacı Bektaş’a, Hacı Bayram’dan Yunus Emre’ye kadar yüce şahsiyetlerin ruhlarının Anadolu’yu fethettiğini dile getiren Başkan Sözlü, “Ahlaklarıyla, düşünceleriyle ve bize bıraktıkları miraslarıyla toplumumuzun yolunu aydınlatan büyük şahsiyetlerin bu topraklar üzerindeki hakkı tartışılmaz. Onların bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmalıyız. ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ düsturu, bugün ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda en fazla ihtiyaç duyduğumuz, yol gösterici anlayıştır” diye konuştu.
“Alevi vatandaşımız Cumhuriyetin teminatıdır”
Alevi vatandaşlarımızın Anadolu coğrafyasında Cumhuriyetin teminatı olduklarını vurgulayan Başkan Sözlü, “Alevi kardeşlerimiz laik düzene sadakatle bağlı kalmışlardır. Milli Mücadele’nin örgütlenmesinde de Alevi hemşehrilerimiz Adana’da önemli rol oynamış ve Atatürk’e büyük destek vermişlerdir. Milletimiz, birlik ve beraberlik içerisinde bu mücadeleden zaferle çıkmıştır. Alevi vatandaşlarımız Cumhuriyet’e ve onun mimarı Ulu Önder Atatürk’e de sahip çıkma noktasında büyük duyarlılık içindedir” değerlendirmesini yaptı.