Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri’nde birlik beraberlik mesajları verdi. Başkan Sözlü, Alevi vatandaşların cumhuriyet değerlerine daima sahip çıktığını ve Atatürk’e bağlılıklarını her fırsatta gösterdiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri’ne katıldı. Başkan Sözlü, Hacıbektaş ilçesindeki etkinliklere Adana’dan katılan Alevi Kültür Derneği Adana Şubesi’nin düzenlediği gecede de bulundu. Burada bir konuşma yapan Başkan Hüseyin Sözlü, “Hemşehrilerimizle bir arada olmanın, dayanışma içinde bulunmanın saadetini yaşıyoruz. Hacı Bektaş Veli’yi rahmetle anıyoruz. Onlar Anadolu’yu bize yurt eden Alperenlerdir. Buraların fethi, onların ilk girdikleri dönemde, onların yol göstermesiyle oldu. Etkinlikler 100 bin oluyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin temizlik ekibi buradaki insanlara hizmet veriyor. Buradaki faaliyetlerimizi ev sahibi belediye başkanımızla iletişim içinde, onların talebi ve izin verdiği ölçüde gerçekleştiriyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Semah Grubu buradaki etkinliklere gösterileriyle renk kattı. Semah bizim Türk Müslüman kültürünün zenginliğidir. Sanatçı Musa Eroğlu, bizim desteğimiz ve Hacı Bektaş Belediye Başkanlığı’nın talebiyle bu yıl burada misafir edildi.” dedi.

HACI BEKTAŞ VELİ RUHU TÜRKİYE’Yİ SARSIN
Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Yüreğir’de bir cemevinin temelini atacağız inşallah. Bunu yaparken siyasi bir beklenti içinde değiliz. Bu memleketin evlatları, insanlar olarak Cumhuriyet Türkiye’sinin, Atatürk Türkiye’sinin her bir ferdini bir emanet olarak kabul edip, onların medeni taleplerini, arzularını, ihtiyaçlarını, hakkı olanı kendilerine vermek, onlara hizmet etmek amacıyla hareket ediyoruz.”