Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Metal Sanayi Sitesi esnafının sorunlarını dinledi. Bölgedeki sanayicinin üretimini artırmasına katkı koyacak projelerle ilgili bilgi veren Başkan Hüseyin Sözlü, sanayicinin işini kolaylaştırmak ve kentin sanayi üretimini yukarıya çekmek için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadıklarını ifade etti.
Metal Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelen Sözlü, sitenin daha verimli çalışması için yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi aktarıp, esnafın görüşlerini aldı. Başkan Sözlü, “Şu ana kadar çeşitli projeler yaptık. Köprü inşaatlarıyla başladık. Yolları açıp, altyapıyı güçlendirerek, burada faaliyet gösteren sanayicinin işini kolaylaştırmayı, üretimini artırmasına katkı koymayı istiyoruz.” dedi.

Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “Metal Sanayi Sitesi’ndeki imarlı sanayi alanlarının miktarını çoğaltmak ve o bölgeyi sanayi üretiminin yoğun şekilde gerçekleştirildiği, küçük ve orta ölçekli sanayicilerin mekanı olarak geliştirmek istiyoruz. Bunu yaparken, modern bir altyapıya kavuşturmak temel hedefimiz. Bunu da daha da ileriye götüreceğiz. Sanayi Sitesi’ni fiziksel ve altyapı açısından sorunsuz hale getirecek, hem buranın kendi esnafının daha rahat çalışmasına olanak tanımak, hem de buraya iş yapmaya gelen insanlara karşı gururlanmamızı sağlayacak bir görünüm oluşturmak istiyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışmalarını bir disipline bağlı olarak yürütüyoruz."

Sanayi çevresindeki mahallelerin zaman içerisinde sanayinin bir parçası olması gereğine dikkat çeken Sözlü, “Kentsel dönüşüm sadece apartman yapmakla olmaz, sanayiye de kentsel dönüşüm lazım. Sitenin çevresindeki mahallelerin ihtiyaç duyulan yerlerinde imarını düzenleyeceğiz, sanayi alanı olarak göstereceğiz. Sanayici de vatandaş da arsa lazım oldukça belediyeden bir imar engeli ile karşılaşmayacak.” diye konuştu.