Şırnak’ta şehit düşen özel harekat polisi Volkan Çay’ın hasta olan kardeşi Abdülkadir Çay’ın tedavisiyle yakından ilgilenen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 18 yaşındaki gencin belediyede istihdamını da sağladı. Şehit ailesini makamında misafir eden Başkan Hüseyin Sözlü, 6 kez ameliyat olan Abdülkadir Çay’ın yüzünün normale dönmesi için devam eden tedavisinin takipçisi olmayı sürdüreceklerini belirtti.
Şırnak’ta terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen özel harekat polisi Volkan Çay (24), 30 Mart 2016’da Adana’nın Sarıçam İlçesi Mustafalar Mahallesi’ndeki mezarlıkta toprağa verildi. Aynı gün adını taşıyan köprünün temel atma töreni için memleketi Adana’ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli de şehidin evine gidip, acılı aileye taziyede bulundu. Şehit babası Veysel Çay’a başsağlığı dileyen Devlet Bahçeli, ailenin küçük oğlu Abdülkadir Çay’ın doğuştan gelen sağlık sorunlarını öğrendi. Devlet Bahçeli, şehidin kardeşinin yüzünün tedavisiyle yakından ilgilenmesi için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye talimat verdi.
Şehidin kardeşi belediyede istihdam edildi
O günden bu yana Abdülkadir Çay’ın Adana ve Ankara’daki hastanelerde devam eden tedavisinin takipçisi olan Başkan Hüseyin Sözlü, ailenin talebi üzerine şehidin kardeşini belediyede istihdam etti. Şehit polis memuru Volkan Çay’ın babası Veysel ile annesi Sibel Çay, zor günlerinde yanlarında olan ve küçük oğulları Abdülkadir Çay’ın işe yerleştiren Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ziyaretinde bulundu. Şehit ailesini makamında misafir eden Başkan Hüseyin Sözlü, yüzünden 6 kez ameliyat olan Abdülkadir Çay’ın sağlığına kavuşması için tedavisinin takipçisi olmayı sürdüreceklerini vurgulayıp, yeni personeline çalışma hayatında başarılar diledi.
‘Şehidin kardeşi, bizim de kardeşimizdir’
Milletin birliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle anan Başkan Hüseyin Sözlü, acılı Çay ailesine bir kez daha taziyelerini sundu. Başkan Sözlü, “Şehidimiz Volkan Çay’ın emaneti olan kardeşi Abdülkadir, bizim de kardeşimizdir. O’nun sağlığına kavuşması için devam eden tedavi sürecinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Abdülkadir, artık bizim çalışma arkadaşımız oldu. Sağlığına kavuşması, vatanına, milletine en iyi şekilde hizmet etmesi en büyük arzumuzdur. Belediyede kendisine en uygun pozisyonda çalışma imkanı sunacağız. Şehidimizin ailesini biraz olsun rahat ettirebilirsek, ne mutlu bizlere” diye konuştu.
Başkan Sözlü, şehit ailelerinin her türlü konuda emrinde olduklarını, onların sıkıntılarını hafifletmek için tüm imkanları seferber etmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.