Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam’ın Adana’nın cazibe merkezi olacağını belirterek, görev süreleri içinde vaat ettiklerinin büyük bir kısmını yerine getirdiklerini dile getirdi.

Başkan Bilal Uludağ, önümüzdeki 10-15 yıl içinde Sarıçam’ın bir milyon kişinin yaşayacağı bir yaşam merkezi haline geleceği iddiasını yenileyerek, “İlçemiz Adana’ya oranla en serin bölge. Yeni yapılanıyor. Önümüzdeki dönemde büyük binalar yapılacak ve hatta birçok yerde yükselmeye başladı. Bu bölgeden Çukurova ve Seyhan’a göçler yaşanıyor. Bunu önleyeceğiz. Önümüzdeki dönemde o bölgelerden artık Sarıçam göç alacak. Verilen sözlerin arkasındayız.” dedi.

Sarıçam’da yaşanan değişimin gözler önünde olduğunu kaydeden Uludağ, ”Vaat ettiklerimizden çok daha fazla olan işler gerçekleştirdik. Projelerimizi bir bir hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. 15 ay içerisinde Büyükşehir Belediyemizin ve bizim başlattığımız hizmetlerin tutarı Sarıçam Belediyesi’nin yıllık bütçesinin yaklaşık 4 katına ulaştı. İlçemiz layık olduğu hizmetleri alıyor ve almaya da devam edecek.” diye konuştu.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, geride kalan 10 yılda yapılan hizmetleri iki yılda Sarıçam’a kazandırmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını, geride kalan 15 aylık süre içinde belediye de kurumsallaşmayı ve mali disiplini sağladıklarını, fiziki çalışmaların gözle görülür bir hale geldiğini vurguladı.

10 yıldan beri dokunulmayan Sarıçam Deresi’nin ıslahı için 7 milyon liralık ihale yapıldığını ve çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Uludağ, Buruk Kolektörü ile Sarıçam bölgesinin alt yapı sorunun çözümü için 26 milyon lira tutarındaki projelerin ihalelerinin tamamlandığını belirtti. Uludağ, “Şu anda 10 ayrı yerde projeleri süren park çalışması yenilenen ve yapımı tamamlanan 9 adet parkımız var. Kozan Yoluna cephesi bulunan ziraat arazisinin kenarına yapılan ve içinde oyun aletleri, oturma ve spor alanları ve yürüyüş yollarının bulunduğu yer tamamlanmak üzere.” diye konuştu.

SARIÇAM ÖĞRENCİ KENTİ OLACAK
Çukurova Üniversitesi’nin öğrencilerinin büyük bir kısmı Sarıçam’da ikamet etmesinin sağlanması halinde bu bölgenin daha da değişip gelişeceğine inandıklarını anlatan Başkan Uludağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Ayrıca Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin bizim bölgemizde yapılıyor olması önemli. Yani 2 üniversitemiz de Sarıçam’da. Öğrenci kenti Sarıçam olduğu takdirde AVM ve öğrenci evleri ve özel sektör kendiliğinden gelecek ve yaşam kalitesi artacak. Bu bölgeden çöplüğün kalkması için çalışıyoruz. Çöplük kalkarsa Sarıçam Adana’nın incisi olacak.”