54 bin lira tazminat kazanan Baltacı'nın davası Danıştay'a taşındı. İnşaat işlerinde çalışan evli ve 2 çocuk babası Hasan Baltacı (45) 1995 yılında merkez Seyhan ilçesi, Obalar Caddesi üzerinde akşam evine giderken yolda kavga edenlerin arasında kaldı. Kavga sırasında kalbinin altından bıçaklanarak yaralanan Baltacı ambulans ile Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından Baltacı ameliyata alındı. Baltacı'nın ameliyatını Dr. S.Z. gerçekleştirdi. Baltacı hastanede ameliyattan 10 gün sonra taburcu edildi. Ancak Baltacı'nın sürekli bel ağrısı şikayeti oldu. Bunun için ameliyat olduğu hastaneye sürekli giden Baltacı'ya doktorlar ağrısı kesici vererek, "Yeni ameliyat oldun geçer" diyerek gönderildi. Ancak Baltacı'nın bel ağrıları hiç durmadan artarak devam etti. Bel ağrıları nedeniyle çalışamaz hale gelen Baltacı tam 13 yıl bel ağrısıyla yaşadıktan sonra 2008 yılında tekrar Adana Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Muayene olduğu doktorun isteği üzerine Baltacı röntgen filmi çektirdi. Baltacı, doktorun filme bakarak, "Senin arka cebinde makas mı var?" diye sorduğunu belirterek, cebinde makas olmadığını söylediğini belirterek, "Doktor yeniden film çektirmemi istedi. Tekrar çektirdiğimde de belimde ameliyat makası unutulduğu belirlendi" dedi.

Bunun üzerine Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde geçirdiği ameliyat ile belindeki makasın alındığını belirten Baltacı, "Tam 13 yıl hastaneye gidip geldim ama bana kimse bir belinin filmini çekelim demedi. Bu nedenle 13 yıl belimde ameliyat makasıyla yaşadım. Ben inşaat işlerinde çalışıyordum artım belim ağrıdığı için hiçbir iş yapamıyorum. Doktor benim belimde makas unutarak hayatımı kararttı. 13 yıl ne çektiğimi ben bilirim. Hala da bunun zararını çekiyorum. Çalışamadığım için 1.5 yıldır ev kiramı, su ve elektrik faturamı ödeyemiyorum" dedi.

"X-RAY CİHAZINDAN GEÇEMİYORDUM"

Ameliyat olduktan sonra belinde makas kaldığı için komik olayların da başına geldiğini anlatan Baltacı, "Polis merkezine gidiyorum, x-ray cihazının geçiyorum makine çalıyor. Kemerimi dahi çıkartıp tekrar geçiyorum yine çalıyor. Polisler şaşırıyor ne var sende diye beni içeri almıyorlar. Adliyeye gidiyordum yine aynısı, havalimanına gidiyordum yine aynısı. Ben de artık ne yapacağımı şaşırmıştım. Üzerimdeki her şeyi çıkarıyorum ama yine de x-ray cihazı çalıyor" diye konuştu.

Baltacı, 13 yıl iş kaybı olduğu için belinde makas unutulduğunu öğrendikten sonra avukat tutarak 130 bin liralık tazminat davası açtığını davanın 2. Adana İdare Mahkemesi'de görüldüğünü ve 1 yıl içinde mahkemenin Sağlık Bakanlığı'nı 54 bin lira tazminata mahkum ettiğini kaydetti. Baltacı, bakanlığın, hastanenin ve doktorun 54 bin lira tazminat davasını fazla bularak Danıştay'a temyize gittiğini belirterek şunları kaydetti:
"Ben 13 yıl ağrıdan yatamadım bile. 13 yıl hiç çalışamadım, bunlar bana verilecek olan 54 bin lirayı fazla buldu. Oysa ben 130 bin lira istemiştim ama mahkeme 54 bin lira verince sesimi çıkarmamıştım. Ama bende bunlar itiraz edince tazminatı az bulduğumu söyleyerek itiraz hakkımı kullandım. Danıştay 15. Dairesi'nde itirazımız 3 yıldır bekliyor. Danıştay'dan karar çıkınca ben doktora dava açacağım. Benim derdim devletimle değil ama önce devlete dava açtırdılar."

Hastane yönetimi ve doktor ise konu yargıya intikal ettiği için açıklama yapmadı.