İddiaya göre, kafelerde garson ve bulaşıkçı olarak çalışan Galbiye Özenli, 10 yıl önce hamile iken eşinden boşandıktan sonra emniyetin emekli gece bekçisi Murat Keleş ile tanıştı. Evli olan Keleş ile gönül ilişkisi yaşamaya başlayan kadın, bu birliktelikten de E.K. adını verdiği kız çocuk dünyaya getirdi. Nikahsız birliktelik sırasında Murat Keleş'ten sürekli şiddet gören Galbiye Özenli, çareyi Adana'yı terk etmekte buldu. Çocuklarını da yanına alan Özenli, dönem dönem sırasıyla Çorum, İzmit ve Kırşehir'de yaşadı. Kadın, her defasında da Murat Keleş tarafından bulunup tekrar Adana'ya getirildi.

4.5 AY HAPİS YATTI

Geçen yıl yine şiddet nedeniyle Galbiye Özenli'nin şikayetçi olduğu Murat Keleş tutuklandı, 4.5 ay hapiste yattıktan sonra 31 Ocak 2013'te tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Tekrar evine gelen Keleş, geçen pazar günü tartıştığı kadına mangal maşasıyla vurup sol kolunu kırdı. Canını kurtarmak için çıplak ayak sokağa fırlayan Galbiye Özenli, devriye gezen polis ekibini görüp yardım istedi. Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen Murat Keleş, gözaltına alındı. Hastaneye kaldırılan Özenli'nin kolunun 2 yerden kırık olduğu belirlendi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Murat Keleş'in silahına el konulup, bir ay evden uzaklaştırma cezası verildi.

POLİS KURTARDI

Son olaydan sonra okula gitmeyen kızlarının ödevlerini almak için evinin yakınındaki okula giden Galbiye Özenli, bahçeden çıkarken Murat Keleş'i gördü. Evden uzaklaştırma kararına rağmen Keleş'in kendisini aradığını anlayan Özenli, okulun bahçesine sığındı. Başına geleceklerden korkan Özenli, polisi aradı. Kısa sürede 4 ekip Galbiye Özenli'nin yardımına koştu. Ekipler, genç kadın ile çocuklarını alıp, Şiddetti Önleme ve İzleme Merkezi'ne (ŞÖNİM) götürdü. Galbiye Özenli ile 2 çocuğu sığınma evine yerleştirildi.

'BENİ BU ADAMDAN KURTARIN'

Galbiye Özenli yaşadıklarını, ilk evliliğinden olan kızı 10 yaşındaki M.B.A. ve Murat Keleş'ten dünyaya getirdiği kızı 7 yaşındaki E.K. ile birlikte anlattı. Kızlarının da şiddet gördüğünü ileri süren Özenli, "Sadece beni değil, çocuklarımı da dövüyor. Çocuklar artık evdeki oklavayı saklıyorlar. Gördükleri darp ve şiddet nedeniyle psikolojileri bozuldu, küçük kızım 7 yaşından sonra altını ıslatmaya başladı. Murat Keleş hakkında onlarca şikayet dilekçem var. Bir kez tutuklandı 4.5 ay hapis yattı. Evden uzaklaşma verildi. Ben de kızlarımla başka kentlere kaçtım. Orada sigortalı çalışmaya başlayınca buldu beni, geri getirdi ama şiddet hiç bitmedi. Ben çalışıp çocuklarıma bakabilirim; tek isteğim bu adamdan kurtulmak" dedi.

'BİZİ DÖVMEYEN BABA İSTİYORUZ'

Murat Keleş'ten gördükleri şiddeti annelerine sarılarak anlatan M.B.A. ile E.K. vücutlarındaki morlukları gösterip, "Ders çalışmadığımız için döver. Oyun oynarız; gürültü yaptığımız için döver. Annemizi döveceği zaman oklavayı bizden ister. Biz de annemizi döveceği zaman bulamasın diye oklavayı saklarız; yine döver. Bizi dövmeyen baba istiyoruz" diye konuştu.

KİMLİĞİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR

Aile içi şiddet ile ilgili yasal düzenlemelerin yapıldığını belirten ŞÖNİM Adana İl Müdürü Nurdan Avcı, Özenli'nin durumunu incelemeye aldı. Genç kadın ve çocuklarının korunması için bütün imkanları kullanacaklarını belirten Avcı, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şiddet mağdurlarını korumak için yeni önlemler alınıyor. Gerekirse anne ve çocukların kimlikleri değiştirilip başka bir kente yerleştirilmeleri sağlanabiliyor. Sığınma evine giren kadınların çocuklarına eğitim imkanı sağlanıyor. Gerek duyulursa, dışarıda bir ev tutup masrafları merkezimizce karşılanarak mağdurların korunması sağlanıyor."