“Adana Milli İradeye Saygı Platformu”, İstasyon Meydanı’nda 7 Ağustos Pazar günü saat 16.30’da gerçekleştirilecek olan “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne tüm Adanalıları katılmaya çağırdı.
Adana Milli İradeye Saygı Platformu Başkanı Şahin Bilgiç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da milli iradeye yönelik hain ve kalleşçe saldırıya karşı ülke ve millet olarak önemli bir duruş sergilendiğini vurguladı. Bilgiç, “Ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için büyük önem arz eden, Türkiye üzerinde kirli emelleri olan kesimlere karşı en kuvvetli cevabımızı vereceğimiz bu özel günde, “Adana Milli İradeye Saygı Platformu” olarak siz değerli hemşehrilerimizle birlikte olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz” dedi.
Şahin Bilgiç açıklamasında şunları kaydetti:
"Değerli Adanalılar; milli irademize yönelik gerçekleştirilen hain ve kalleşçe saldırıya karşı, ülke ve millet olarak önemli bir duruş sergilenmiştir. Şanlı tarihimiz, geçmişten günümüze taşıdığımız ortak değerlerimiz ve birlikteliğimizden aldığımız güçle, din, dil, ırk, siyasi görüş ayrımı yapmadan demokratik haklarına ve geleceğine sahip çıkan, hemen hemen her kesim ve her yaştan vatandaşımız, Yüce Türk Milletinin gücünü tüm dünyaya emsali az görünür şekilde bir kez daha göstermiştir.
Adanalı hemşehrilerimiz, ülkemiz, milletimiz ve milli irademize yönelik gerçekleştirilen hain ve kalleşçe saldırıya karşı ilk günden itibaren önemli bir birliktelik örneği göstermiş, milletten alınan yetkiyi antidemokratik ve hukuksuz bir şekilde gasp etmek isteyen bütün odaklara karşı tek vücut, tek yürek olarak tarihine, geçmişine yakışır şekilde kuvvetli bir mesaj vermiştir. Adana’da faaliyet göstermekte olan sivil toplum örgütlerinin, siyasi ve politik amaç gütmeden, hiçbir ayrımcılık yapmadan oluşturduğu, “Adana, Milli İradeye Saygı Platformu” öncülüğünde gerçekleştirilen mitinglerde, Adana halkı; işçisi-işvereni, çalışanı-çalışmayanı, polisi-askeri, öğrencisi-ev hanımı, Alevisi-Sünnisiyle, kısaca her görüşten, her kesimden her kökenden yoğun katılımıyla darbe ve darbe destekçilerine “dur” demiştir.
Devletimize, milletimize, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı bu eşsiz mirasa sahip çıkmak adına gerçekleştirmekte olduğumuz mitinglerimizin sonuncusu 7 Ağustos 2016 Pazar günü saat 16:30 her zaman olduğu gibi yine Adana İstasyon Meydanında gerçekleştirilecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da aynı gün gerçekleştirilecek miting öncesinde, halkımızın yanısıra, siyasi parti Başkanlarımıza yaptığı özel davet ertesinde çok daha büyük bir anlam kazanan bu organizasyon, ülkemiz ve milletimizin birlikteliği ve geleceğimiz açısından tarihi bir fırsat yaratmıştır.
Bugün millet olarak bizi biz yapan ortak değerlerimize, ortak tarihimize, devletimize, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere miras bıraktığı bu eşsiz Vatan toprağına, Cumhuriyetimize sahip çıkma günüdür.
Ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için büyük önem arz eden, Türkiye üzerinde kirli emelleri olan kesimlere karşı en kuvvetli cevabımızı vereceğimiz bu özel günde, “Adana Milli İradeye Saygı Platformu” olarak siz değerli hemşehrilerimizle birlikte olmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz."