Adana Büyükşehir Belediyesi’nce, çocukların bedensel gelişimine yardımcı olmak ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak amacıyla açılan yaz spor okullarında en büyük ilgiyi yüzme kursları görüyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nın modernize ederek, hijyen ve bakımını yaptığı Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi’ndeki yüzme havuzunda çocuklar profesyonel yüzme eğitmenleri eşliğinde hem yüzmeyi öğreniyor hem de keyifli saatler geçiriyor.
15 Eylül 2016 tarihine kadar yüzme kurslarının devam edeceğini söyleyen Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Fahri Durukan, vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını söyledi.
Hem kasları hem zekaları gelişiyor
Sadece çocuklara yüzmeyi öğretmeyi değil, bedenen de gelişimlerine yardımcı olmayı amaçladıklarını belirten Durukan, şunları kaydetti:
"Teknolojinin yararlarına karşılık, zararlı etkileri olduğunu da biliyoruz. Bilgisayar başında hareketsiz ve rutin bir hayat süren çocuklarımızın sayısı hiç az değil. Yüzme kurslarına katılan çocuklarımız hem hareket ediyor hem de senkronize bir şekilde çalışan kasları ile algı ve zekalarını geliştiriyor. Bin kişi kapasiteli yüzme havuzumuzda kursiyerlerimize usta öğreticilerimiz tarafından günde 4 seans şeklinde temel eğitim veriliyor. Yüzme kurslarımız sayesinde çocuklarımızın hem sulama kanallarından uzak durmalarını, hem yeni arkadaşlıklar edinmelerini ve sosyal hayata daha kolay adapte olmalarını sağlıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün ‘Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize her alanda sahip çıkın, onları yalnız bırakmayın’ talimatı gereği Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı olarak gençlerimizin yanında olmaya, onlara olanaklarımızı zorlayarak destek vermeye devam edeceğiz.”