Karadağ, AA muhabirine, tespih yapımının kendisi için bir tutkuya dönüştüğünü söyledi.

Çizdiği figürleri, bazen de sipariş verilen desenleri tespih tanesi ve imamelere işlediğini dile getiren Karadağ, "Mevlana'nın doğumundan ölümüne kadar olan süreci iğne ucuyla imameye işledim. Bir ayımı alan bu çalışmayı kimseye vermiyorum. Bu tür özel çalışmalarımın ilk ürününü kendime ayırıyorum. İsteyen olursa onlara da yapıyorum. 50 bin liraya kadar sattığım tespihler oldu" dedi.

Optik cihaz kullanmadan çıplak gözle çalışma yaptığını anlatan Karadağ, şunları kaydetti:

"Aklıma gelen herhangi bir şekil, cisim ya da çalışmayı iğne ucuyla gözlük bile kullanmadan yapmaya başlıyorum. Günde 3-4 saat mesai harcayıp, işin inceliğine göre 1-1,5 ayda çalışmamı tamamlıyorum. Özellikle fildişi üzerine yaptığım çalışmalarım değer görüyor. Birçok koleksiyoner ve tanınmış kişilere tespih üretiyorum. Kim, tespihinde ne görmek istiyorsa onu işleyebiliyorum ancak bu tespihler elde çekmekten çok koleksiyon ürünü olarak değerlendiriliyor."

- 3 yıllık İstanbul'un Fethi çalışması

İstanbul'da yaşayan birisi olarak Fatih Sultan Mehmet'e ve İstanbul'un fethine ayrı ilgi duyduğunu vurgulayan Karadağ, bu ilgisini 3 yıllık çalışma sonucu tespihe yansıttığını aktardı.

Karadağ, "Fildişi bir tespihin imamesine iğne ucuyla Fatih Sultan Mehmet'in, fethettiği İstanbul'a atı ile girişini ve arkasında askerleri, Ayasofya Cami'sini, Fatih Sultan Mehmet'in türbesini, imamenin ucuna da Ulubatlı Hasan'ın surlara Osmanlı sancağını dikmesini nakşettim. Ulubatlı Hasan'ın vücuduna saplanan okları bile işledim. Bu tespih için 100 bin lira teklif ettiler ama kabul etmedim" diye konuştu.

- Marmaray'dan çıkan taştan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tespih

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da müşterisi olduğunu ifade eden Karadağ, "Marmaray kazısından çıkan gri bir taş bana gönderildi. Bu taştan özel kişilere 33'lük tespih yapıp gönderdim. Ayrıca Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da bu taştan yaptığım 99'luk tespihi hediye gönderdim. Bu tür özel siparişler almak beni gururlandırıyor ve mutlu ediyor" değerlendirmesinde bulundu.