Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Pozantı’da muhtarlarla bir araya gelip sorun dinledi, yapılan ve yapılacak hizmetleri anlattı. Pozantı’nın, Türkiye’nin en önemli kiraz üretim bölgesi olacağını söyleyen Başkan Sözlü, ilçeye 2014’te yapılan 50 kilometrelik ve 2015’te inşa edilecek yaklaşık 40 kilometrelik yolun, bölgeye verilecek hizmetin başlangıcı olduğunu açıkladı.

Başkan Hüseyin Sözlü, Pozantı’da görev yapan muhtarlarla bir araya gelerek, yol, su, ulaşım ve altyapı hizmetleriyle ilgili bilgi aktardı. Başkan Sözlü, "Söz veriyorum arazilerinizde ne kadar sulanması gereken saha varsa hepsine su vereceğiz. Pozantı’nın tüm köyleri kalkınacak, bütün alanlarda Pozantı’yı Allah’ın izniyle kalkındıracağız.'' dedi. Pozantı’ya verilen siyasetin karşılığı olmadığını ifade eden Başkan Sözlü, “Biz Pozantı insanının samimiyetine, samimiyetle cevap veriyoruz. Henüz bir yıllık Belediyeyiz, Türkiye’nin belki de en borçlu belediyesini devraldık. Metrodan dolayı yüzde 40 borçluyduk. ASKİ’nin yeniden yapılandırması devam ediyor ve bunun sonucunda gelirleri artıyoruz. ASKİ’yi öyle bir noktaya getireceğiz ki bütçesi iki kat artacak. Tüm Adana vilayetine açıldık. Bir yıldır Adana’nın her yerinde çalışıyoruz. Buna rağmen mazotta geçen seneye oranla yüzde 25 tasarruf etmişiz.” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ragıp Bekaroğlu ise muhtarlara, yapılan ve yapılacak olan yollarla ilgili bilgiler aktardı. Bekaroğlu, 2014 yılında yaklaşık 50 kilometre yolu programa alıp ihalelerini yaptıklarını, 2015 yılı programına ise 36 kilometre daha yol yapacaklarını söyledi.

Başkan Sözlü, muhtarlarla yaptığı toplantının ardından, esnafı gezdi ve partisinin programına katıldı. Başkan Sözlü’ye Pozantı ziyaretinde, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, MHP Adana Milletvekili Adayları, Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti.