Adana Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında olduğu gibi, sonbahar ve kış aylarında da çocuk ve gençlere yüzme öğretmek için çalışmalara başladı. Kapalı havuzda yaklaşık 5 bin çocuğun yüzme öğrenmesi için düzenlenen kurslar açıldı.
Adana Büyükşehir Belediyesi, Belediye Evleri Mahallesi’ndeki kapalı yüzme havuzunda kış dönemi yüzme kursları başladı. Kursların başlaması nedeniyle, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’nın birlikte düzenlediği etkinlikte, belediye personeli arasında yüzme yarışları düzenlendi. Personelin kaynaşmasını amaçlayan yarışmalara belediyenin tüm birimlerinden isimler katıldı.
Eğitime ve spora verdiği önemle, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini veren Adana Büyükşehir Belediyesi, geleceğin teminatı olan çocuk ve gençlerin yanında yer almaya devam ediyor. Yaz dönemi boyunca yüzme kurslarında binlerce öğrenciye yüzmeyi öğreten Adana Büyükşehir Belediyesi, kapalı ve ısıtmalı yüzme havuzunda, kış döneminde vereceği kurslarla yaklaşık 5 bin öğrenciye daha yüzme öğretmeyi hedefliyor.
"Sosyal belediyeciliğin en güzel örnekleri veriliyor"
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, eğitim, spor, kültür-sanat ve diğer sosyal belediyecilik çalışmalarına da büyük önem verdiğini belirterek, sporun çocuk ve gençlerin gelişiminde, kötü alışkanlıklardan uzak durmalarında ve sosyalleşmelerinde çok önemli olduğunu söyledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen yüzme kurslarının kışın da devam edeceğini açıklayan Ramazan Akyürek, 5 bin çocuğa daha yüzme öğretmeyi planladıklarını ifade etti.
Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, yüzme kurslarının toplumun önemli bir ihtiyacını giderdiğini belirterek, kursların başlaması dolayısıyla yapılan yarışmaya katılan Büyükşehir personelini tebrik etti.
"Gençlerimizin ve çocuklarımızın yanındayız"
Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy da, Hüseyin Sözlü’nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından, Adana’da hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını belirterek, geleceğin teminatı olan çocukların ve gençlerin her konuda desteklendiğini ifade etti. Hızlısoy, “Gençlerimiz ve velilerimiz rahat olsunlar. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerimizin eğitimden spora kadar her alanda yanındayız. Kış dönemi yüzme kurslarımız ile gençlerimiz hem spor yapabilecek hem de yoğun ders programı içerisinde yorulan bedenlerini dinlendirip stres atabilecek. Amacımız gençlerimize sadece yüzmeyi öğretmek değil, bedensel gelişimlerini hızlandırmak ve yeni arkadaşlıklar kurarak sosyalleşmelerini sağlamak. Kapalı yüzme havuzu tesislerimiz içerisinde oluşturulan bölümde ebeveynler de deneyimli eğitmenlerimiz eşliğinde sabah sporu yapma imkanı bulacaklar’’ dedi.
Yarışmalarda dereceye girenler
Yüzme kursu açılışının ardından belediye personelinin kaynaşmasını amaçlayan yüzme yarışmasında; kadınlarda Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığından Ebru Akar, Engellilerde Çevre Koruma Daire Başkanlığından Batuhan Eruçar birinciliği birinci oldu. Erkeklerde birinciliği Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığından Hasan Nar, ikinciliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından Ahmet Küncü elde etti. Dereceye girenlere ödüllerini Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fatih Karayandı verdi.