Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Belediye Meclis toplantısında PKK terörünün toplumun tüm katmanlarınca, özellikle de HDP'liler tarafından kesin bir dille lanetlenmesi gerektiğini söyledi. Başkan Sözlü, Büyükşehir Belediyesi olarak bütün Adana'yı Türk Bayrakları ile donatacaklarını açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, son günlerde artan terör olaylarıyla ilgili bir konuşma yapan Başkan Hüseyin Sözlü, "Bu saldırılar gösteriyor ki; PKK kalleşçe emellerini uzun vadede gerçekleştirme noktasında hazırlık yapmış. Suriye gibi Türkiye ile kıyaslanmayacak bir ülkeyi 5-6 yıldır dize getiremeyenler, Türkiye'yi dize getirebileceklerini düşünmesinler. Elbette çok üzgünüz ama ateş asıl düştüğü yeri yakıyor. Şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına sabır ve onlarla birlikte tüm milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Adana’daki esnafa, iş adamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve parti teşkilatlarına da seslenen Başkan Sözlü, "Adana’yı bayraklarla donatmalıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak siyasi amblem kullanmadan bulvarlarımızda 6 cmx9 cm’lik bayraklarla bunu yapacağız. Türk Milli Mücadelesi'nde hakikaten en önemli duruşu gösteren şehir Adanadır. Adana, Türk bayraklarıyla bu kez devletimizin terörle mücadelesindeki kararlı duruşunu, tek vücut olduğunu tüm Türkiye'ye ve dünyaya önemli bir mesaj olarak iletmelidir. Adana bayraklarla donatılmalıdır." dedi.