Adana Büyükşehir Belediye’sinde bayramlaşma heyecanı yaşandı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen bayramlaşmaya Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, Adana Demirspor Kulüp Başkanı Sedat Sözlü, belediye bürokratları, muhtarlar ve personel katıldı.
Bir bayrama daha kavuşuyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Cenab-ı Allah’a şükürler olsun bir bayrama daha kavuşuyoruz. Yanı başımızdaki coğrafyalarda yaşananlar nedeniyle, bayramlarımıza ulaşabilmenin ve kutlayabilmenin ne denli önemli bir nimet olduğunu çok iyi görüyoruz. Ülkemiz içte ve dışta teröristlerle mücadele ediyor. Şehitlerimiz var. Şehitlerin olmadığı, anaların yüreklerinin yanmadığı, gözyaşının dökülmediği bayramlar diliyorum. PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerine karşı mehmetçiklerimizi ve güvenlik güçlerimizi Allah korusun. Kurban Bayramı, şehrimize, ülkemize, Türk-İslam Alemi’ne ve insanlığa barış, huzur ve sağlık getirsin. Bu vesileyle, hemşehrilerimin ve Türk-İslam Alemi’nin Kurban Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, Adanalıların rahat, huzurlu ve belediye hizmetlerinden olabildiğince yararlanabilecekleri bir bayram geçirmeleri için hazırlıkları tamamladıklarını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, Büyükşehir çalışanlarının görevlerini fedakar bir şekilde yerine getirdiklerini ifade etti.
Başkan Sözlü, “Bayramdan sonra halkımıza verdiğimiz projelerimizi uygulamaya kaldığımız yerden devam edeceğiz. Seçildikten sonra , yeni yasayla kırsalda artan sorumluluğumuzun gereklerini yerine getiriyoruz. 21. Yüzyıl Türkiye’sinde su bulunmayan ve yolu olmayan köylerimizin, mahallelerimizin sorunlarını birer birer çözüyoruz ve bu konuda çok yol aldık. Temel ihtiyaçların karşılanmasını esas alıyoruz ve Türkiye’ye, şehrimize yakışmayan olumsuzlukları ortadan kaldırmak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Biz, merkez ilçelerimize olduğu kadar, kırsala da hizmet gerçekleştiriyoruz, çünkü biz siyasi rant gözeterek hareket etmiyoruz. Oy kaygısıyla değil, halkımıza hizmet için, verdiğimiz sözleri yerine getirmek için ve hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz” diye konuştu.
"Projeleri tamamlama yolunda ölmek var, dönmek yok"
Büyük projelerin teker teker hayata geçirileceğini, bu konuda endişeye mahal olmadığını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, Devlet Bahçeli Köprüsü’nün 2017 sonunda hizmete gireceğini açıkladı. Şu ana kadar 50 köprü yapıldığını ve 5 büyük köprü daha inşa edileceğini açıklayan Başkan Hüseyin Sözlü, kimsenin başlamaya bile cesaret edemediği işleri bitirmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Başkan Sözlü, şunları söyledi: “TD-8 Kanalı, Kızıldağ Yolu, Göller Sulama Projesi, Ceyhan-Sarımazı Yolu, D-400 üzerindeki altgeçidin üzerinin kapanması, Adnan Menderes Bulvarı’nın rehabilitesi ve çok sayıda su, yol, köprü ve altyapı projesi gibi önemli hizmetlerin bir kısmı tamamlandı, bir kısmı için de yoğun çalışmalar sürüyor. Yolumuzdan dönmek yok. Projeleri tamamlama yolunda tereddütü olan çalışma arkadaşımız varsa, bizimle yol arkadaşı olamaz. Allah var, korku yok.”
Başkan Hüseyin Sözlü, bayramlaşmanın ardından muhtarlarla özel olarak bir araya geldi ve bayramlarını kutladı.