Adana Büyükşehir Belediyesi’nce Seyhan Kıyıboyu’nda hizmete giren yeni gençlik merkezine, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Adanalı ikiz kardeşler Mehmet ve Ahmet Oruç’un adları verildi.
Şehit Mehmet ve Ahmet Oruç Gençlik Merkezi’nin açılışı, düzenlenen törenle yapıldı. 15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminde Gölbaşı’na yapılan saldırı sonucu şehit olan Adanalı ikiz kardeşlerin adı verilen gençlik merkezinin açılışına Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Büyükşehir bürokratları, şehit yakınları ve konuklar katıldı. Açılışa şehit yakınlarının acısı ve gözyaşı damga vurdu.
"Üzüntüyü ve gururu aynı anda hissediyoruz"
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Akyürek, açılışta yaptığı konuşmada, sevinci ve üzüntüyü birlikte hissettikleri bir günü yaşadıklarını belirtti. Şehitlerin acısını yürekten hissettiklerini ifade eden Akyürek, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü, ‘Bu ülkenin çocukları bu ülkeyi yönetmelidir’ prensibinden hareket ederek, çocuklarımıza yönelik üniversiteye ve diğer okullara girmeleri için ücretsiz eğitim veren gençlik merkezlerinin sayısını artırıyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi bir geleceğe kavuşması için böyle bir hizmet sunuluyor. Adana genelinde 13 bin gence hitap eden hizmetin kapasitesi artarak devam edecektir” dedi.
"Gençlerimiz, iki yiğit şehidimiz gibi vatanlarına tutkun olsun"
Kaliteli eğitimin önemine değinen Akyürek, “Memlekete faydalı, geleneklerine bağlı, vatan sevgisiyle dolu, bilimsel gelişmeleri takip eden çocuklar, gençler yetiştirilmesi, Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün en büyük hayalleri arasında. Belediyeler rutin faaliyetlerinin yanı sıra bu tür sosyal hizmetlerin de içinde olmalıdır. İki yiğit vatan evladının ismi buraya özellikle verildi. Burada yetişecek gençler, onlar gibi yiğit, vatanını seven, gerekirse ülkesi için canını verecek vatan evlatları olsun. Allah şehitlerimizden ve onları yetiştiren ailenin fertlerinden razı olsun. Şehitlerimizin yakınlarına sonuna kadar sahip çıkacağız” diye konuştu.
Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Halil Hızlısoy da eğitime önemli katkı koyan gençlik merkezlerinden birine, Adanalı güvenlik görevlisi ikiz şehitlerin adının verilmesinin manevi açıdan önemine değindi. Hızlısoy, şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
"Çocuklarımla gurur duyuyorum"
Şehit güvenlik görevlileri Mehmet Oruç ve Ahmet Oruç’un babası Ali Oruç ise duygu dolu anlar yaşadığı açılışta şunları söyledi: “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın isminin buraya verilmesi bizleri gururlandı. Vatan için evlat verdik. Çocuklarımla gurur duyuyorum. Ne mutlu böyle evlatlar yetiştirmişim. Böyle bir tesisin yapılmasına sebep olandan, yaptırandan Allah razı olsun.”
Açılış ve konuşmaların ardından şehitler için Kur’an okundu.