Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Özel Atık Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Leed,



Sürdürülebilir ve Yeşil Binalar Eğitimi, Belediye Meclis Salonu’nda verildi. Yeşil binalar ve leed konusunda Türkiye’nin önde gelen firmalarından İstanbul merkezli Erke Green Academy’den yeşil binalar konusunda Uzman Cemil Yaman tarafından verilen eğitime katılım yoğun oldu. Adana genelindeki çevre, mimarlık ve yapı sektöründe faaliyet gösteren meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı eğitimde; yeşil binalar, leed sertifikasyon süreci ve derecelendirme sistemi, lokasyon ve ulaşım seçimi, sürdürülebilirlik, geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımı, tasarım süreçleri, enerji verimliliği, atık yönetimi gibi başlıklarda katılımcılara önemli bilgiler verildi.



Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş; enerjinin, suyun ve diğer kaynakların etkin kullanımı, kullanıcıların sağlığının korunması ve çalışanların verimliliğinin artırılması, atık, kirlilik ve çevresel bozulmanın azaltılması için yeşil binaların öneminden bahsetti.



Akkuş; Adana’da yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamalar yürüttüklerini belirterek, kente nefes aldıracak projelerin peşinde olduklarını açıkladı.

Adana’nın en güzel binası olmasını hayal ettikleri yeşil binanın tasarım ve yapım aşamasına gelindiğini de aktaran Akkuş, “Bu bina Teknokent içinde ve Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait olacak. Çok amaçlı kullanılacak binada; konferans salonu, çalışma ofisleri, yeşil alanlar, organik tarım uygulamaları ve ürün satışının yapılacağı birimler, ferah iç ve dış mekanlar, workshop, atölye ve sergi salonları, kütüphaneler, güneş enerjisinden elektrik üretiminin yapılacağı güneş tarlası olacak. Simgesel olması hedeflenen yeşil binamız post-modern mimarisi ile inanıyorum ki modern Adana’nın yeni yüzü olacak.” dedi.