Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, “Halk, Kuvayi Milliye ruhuyla darbeyi püskürtmüştür” dedi.
15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini söyleyen ASKON Adana Şube Başkanı Çalışkan, “Darbe girişiminde bulunanların silah kullanmaktan çekinmediği ve ne kadar tehlikeli oldukları ne yazık ki pek çok şehit verilerek halkımız tarafından 15 Temmuz gecesi anlaşılmıştır. Bu örgütü halkımız atalarının yaptığı gibi Kuvayi Milliye ruhuyla hemen püskürtmüştür, göğsünü siper etmiştir. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Netice itibariyle milletin dediği olmuştur. Burada bir zaferden söz edilecekse, bu zafer milletin zaferidir. Hak mücadelesi veren, milli duygularla vatanını cansiperane savunan yediden yetmişe herkesten Allah razı olsun. 15 Temmuz, Türkiye’nin demokrasi bayramıdır” diye konuştu.
Kurtuluş savaşında yarım kalan hesaplaşmanın sürdüğünü belirterek, “Dün Sevr planını dayatanlar, bugün aynı planı ısıtıp ısıtıp önümüze sürüyorlar” diyen Çalışkan, şöyle devam etti:
“Değişen tek şey, ateşe ellerini sokmuyorlar, maşalar kullanıyorlar. İslam ülkelerinde faaliyet gösteren bütün terör örgütleri, aslında bizi yemeyi kafasına koyan koca kafalıların birer maşası. İnanın kalplerinde zerre kadar iman yok, insaf yok, vicdan yok. 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsünde gördük. Meclisi bombalıyorlardı, halkın üzerine ateş açıyorlardı. Emniyet müdürlüğü binalarını bombalayıp, polislerimizi şehit ediyorlardı, tankları vatandaşların üzerine sürüp paletlerin altında herkesi ezip paramparça ediyorlardı. İşte bu güruh Irak, Suriye, Mısır’da yapılanları gölgede bırakırdı. Allah-ü Teala tuzaklarını başlarına geçirdi. Bize şer gibi gelende hayır, hayır gibi gelende şer olabilir. Temennim odur ki, ülkemiz bir daha bu ve benzeri girişimlerle karşı karşıya kalmaz, sonuçta kaybeden ülkemiz oluyor, kaybeden milletimiz oluyor.”