Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, memurlar açısından en iyi dönemin AK Parti hükümetleri zamanında yaşandığını ancak memurların çalışma hayatıyla ilgili daha iyi şartların oluşturulması gerektiğini söyledi.
Çelikcan, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Adana İl Temsilciliği’ni ziyaret etti. Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer tarafından karşılanan Çelikcan, geçtiğimiz haftalarda Memur-Sen yönetiminin kendisini makamında ziyaret ettiğini hatırlatarak iade ziyaretinde bulunduğunu söyledi.
Memur-Sen Adana İl Temsilciliği toplantı salonunda gerçekleşen görüşmede Memur-Sen Adana Başkanlar Kurulundan Büro Memur-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hacı Ahmet Curabaz, Büro Memur-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Celil Ali Yüce, Bayındır Memur Sen Şube Başkanı Eyüphan Sertyalçın, Toç Bir Sen 15 Nolu Şube Başkanı Gürdal Ersoy, Enerji Bir Sen Şube Başkanı Hasan Bulut, Birlik Haber Sen Şube Başkanı Hasan Toka, Eğitim Bir Sen Üniversite Şube Başkanı Mehmet Benli, Kültür Memur-Sen İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, Bem Bir Sen Şube Başkanı Mehmet Ünüvar, Sağlık Sen Şube Başkanı Recep Kurum ve Adana Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Ayşe Tetik de hazır bulundu.
Genel siyasetin yerel siyasetten başladığını ifade eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, belediye başkanlığı öncesinde kendisinin de uzun yıllar memuriyet hayatının olduğunu hatırlatarak üst düzey yönetici olduğu için kendisinin sendikaya üye olamadığını ancak sendikacılık faaliyeti gösteren herkese yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.
Memur-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer de, 25 bine yaklaşan üyesi olan Memur-Sen’in bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerle ilgili Çelikcan’a bilgiler verdi.
Ülkenin daha iyiye gidebilmesi için mücadele ettiklerini anlatan Sezer sendikacılık faaliyetlerinin yanında medeniyet değerlerine bağlı bir sivil toplum kuruluşu olarak da birçok etkin çalışmaya imza attıklarını söyledi.
Sezer, gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerek Başbakan Ahmet Davutoğlu ve gerekse AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in de bir çok konuşmasında Memur-Sen’in başarılı çalışmalarına atıfta bulunduğuna dikkat çekerek ülkenin kalkınması ve daha huzurlu bir ortamın oluşturulması için yürüttükleri çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Sezer, Memur-Sen Adana İl Temsilciliğinin bundan sonraki faaliyetlerinde Yüreğir Belediyesi’nin de destek vereceğine inandığını söyleyerek iş birliğinin arttırılması çağrısında bulundu.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da belediye olarak son yıllarda özellikle sosyal belediyecilik anlamında çalışmalar yaptıklarını ifade ederek Memur-Sen ve Yüreğir Belediyesi’nin bundan sonra daha fazla ortak çalışmaya imza atacağına inandığını söyledi.