Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü’nde "Aldığımız oyun hakkını vermek zorundayız" dedi.
Orhan Kemal Kültür Merkezi’ne girişinde alkışlarla karşılanan Başkan Çetin, halkla daha çok içe içe olduğu bir dönemin başladığını ifade ederek, "Sabah 08.00’de başkan yardımcılarım ve müdürlerimizle yaptığım toplantının ardından belediye binasından ayrılıyorum. Emekli Evlerinde, kahvehanelerde, parklarda vatandaşlarımızla görüşüyor, taleplerini dinliyorum. Hizmetleri kendim inceliyor, asfalt çalışmalarını bizzat teftiş ediyor, denetliyorum. Hemşehrilerimizin bizi yakından takip ettiğini biliyorum. Bizi bağırlarına basıyorlar. Belediye Başkanları aldıkları oyun hakkını vermek zorunda. Bizler hep çalışmak zorundayız. Bizlerin yorulma gibi şansı yok."
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Halk Günü’ne katılan vatandaşlarla, yakın dönemde hayata geçecek projelerin bir kısmını da paylaştı. Vatandaşların Çukurova Belediyesi hizmetlerini takip etmeleri için bir ajanda tutmaları gerektiğini söyleyen Çetin, "Her salı açılış yapıyor, her perşembe de bir yerin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. 18 Ekim Salı günü Şehit Faik Balcı Parkı ile Gökkuşağı Sokağını vatandaşlarımızla açacağız. Aynı alanda Muhtarlık ve Taziye Evi ile Gastronomi Pazarımız da yakında hizmete girecek" dedi. Beyazler Mahallesinde muhtarlık evi ve emekli dinlenme evi ile 100.Yıl Mahallesinde Emekli Dinlenme Evinin yapımının sürdüğünü aktaran Çetin, "Türkiye’de ilk ve tek Kadın Sohbet ve Dinlenme Evi’ni Mahfesığmaz Mahallesi’nde hizmete açtık. Diğer mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımızdan talepler alıyorum. Kurttepe, Toros, Güzelyalı ve 100.Yıl Mahallerimize de Kadın Sohbet ve Dayanışma Evi açacağız. Ayrıca kadınlarımıza bir söz verdim. Türkiye’nin ilk Kadın Yaşam Köyü’nü Çukurova’ya yapacağız" şeklinde konuştu.
Vatandaşların öneri, istek ve şikayetlerini dile getirdiği ve anında çözüme kavuşan ’Halk Günü’nde Başkan Çetin, Halk Günü’ne ulaşım sıkıntısı nedeniyle gelemeyen vatandaşlara bir müjde verdi. Çetin, "Halk gününe gelmek isteyen vatandaşlarımız için her muhtarlığın önünden servis kaldıracağız. Vatandaşlarımız ’Halk Günü’ bitiminde yine servisle bırakılacak" dedi.