İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Kuga, Kıvrıklı Mahallesi yakınında Veysel Göçer'e ait hasadı yapılan 500 dönümlük buğday ekili tarlada incelemede bulundu.

Çiftçiye hayırlı ve bereketli ürün almasını dileyen Kuga, mevsim şartlarının iyi gitmesiyle bu yıl verimde % 50 artış olduğunu kaydetti.

Geçen yıl Ceyhan'da yaklaşık 300 bin dekarda buğday ekildiğini hatırlatan Kuga, kuraklık nedeniyle dekar başına 100 ila 250 kilogram verim alındığını belirtti.

Bu yıl Ceyhan'da 260 bin dekarda buğday ekildiğini, çiftçilerin buğday hasadına başladığını anlatan Kuga, "Bu yıl çiftçilerimiz geçen yıla oranla yüksek verim almaktadır. Bu yıl buğday hasadında yaptığımız incelemelerde verimde yüzde 50 artış olduğunu gördük. Bu yıl dekar başına çiftçilerimiz 500 ila 600 kilogram verim almaktadır. Çiftçilerimizin yüzü gülüyor. Onların sevinci bizi de mutlu ediyor" dedi.

Kuga, çiftçilerin sertifikalı ürünleri tercih ettiğini ve sertifikalı ürün desteklemelerinin arttırılacağını söyledi.

Çiftçi Veysel Göçer de arazisi susuz olduğu için sürekli buğday ektiğini, geçen yıla oranla bu yıl 550 ila 600 kilogram ürün aldığını belirtti.