Ceyhan Kaymakamlığı, madde bağımlılığıyla mücadele etmek amacıyla "Hayallerin Hayal Olmasın" konulu panel düzenledi.
Ceyhan Murat Göğebakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Hayallerim Hayal Olmasın’ paneli öncesi davetliler madde bağımlılığı temalı resim sergisini gezdi.
Panel öncesi pandomim gösterisi yapıldı. Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, panelde yaptığı konuşmada, madde kullanımının özellikle gençler olmak üzere tüm toplumu etkileyen ekonomik, sosyal, psikolojik ve biyolojik boyutlu önemli sorunlardan biri olduğunu belirtti.
Kaymakam Ünlüsoy, "Bağımlılık hem bireysel hem de toplumsal olarak oldukça yıkıcı sorunlara yol açabilmektedir. Bunun için her türlü madde bağımlılığına karşı tüm ilgili kurum ve kuruluşlar ile vatandaşların özellikle de gençlerimizin bilinçlendirilmesi için el birliği içerisinde top yekün çalışmamız gerekir. Gençler geleceğimizin teminatlarıdır. Onların eğitimi, öğretimi önemli olup, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak bizim ve ailelerin en büyük vazifeleridir” ifadelerini kullandı.
Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele için sağlıklı bir ortamın oluşturulmasında destek olacaklarını ve sosyal projeler, etkinlikler düzenleyeceklerini vurguladı.
Uyuşturucuyla her kesimin mücadele etmesi gerektiğinin altını çizen Ceyhan Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz, “Madde bağımlılığı ve kullanımında hepimize birer vazife düşüyor. Bir eğitimci ve bir baba olarak gençlerimizi, çocuklarımızı korumak ve kollamak bizim için en büyük görevdir” şeklinde konuştu.
Panelistler Adana Başsavcı Vekili Cumali Tülü, Çukurova Üniversitesi'nden Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu, Doç. Dr. Ayşegül Yolga Tahiroğlu, Yrd. Doç Oğuzhan Kırdök ve Yrd. Doç. Özge Metin ise madde bağımlılığı ve zararları hakkında bilgiler verdi.
Panelin ardından protokol kortej eşliğinde İ.M.K.B. Lisesi’ne kadar birlikte yürüdü. Öğrenciler, tarafından protokole ve misafirlere çorba ikramı yapıldı. Daha sonra protokol ve öğrenciler, üzerinde ‘Hayallerin Hayal Olmasın’ yazılı bin adet balonu hep birlikte gökyüzüne uçurdu.
Panele Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Ceyhan Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Can, Ceyhan Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, STK Başkanları, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.