Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, İnönü Bulvarı'ndaki Deprem Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, 16 yıl önce 6.3 şiddetindeki depremle 145 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 517 kişin de yaralandığı hatırlattı.

Türkiye'nin aktif deprem kuşağı üzerinde yer aldığını belirten Öztürk şöyle konuştu:

''Deprem anıtının bulunduğu yerde Uğur Apartmanı yer alıyordu ve burada tam 28 vatandaşımız öldü. Geçmişte yaşanmış olan bu esef verici olayı, gelecek nesillere aktararak bir daha buna benzer olayların yaşanmaması için, bizlerin tecrübe alması, bizlerin buralarda yaşanmış acı olayları görerek, gerekli tedbirleri almasıydı. Burada en fazla şehit verilmesinin en büyük sebebi hormanlaşmış bir binaydı. Yani mevcut binaya iki kat fazla ilave yapıldı ve 6.3'lük depremde yerle bir oldu. Bizler bu hormanlaşmış yapılara izin vermeyeceğiz, tek tek yapılan inşaatlar incelenerek uygun şekle sokmaya çalışıyoruz.''

Öztürk, inşaat konusunda denetimlerin artarak süreceğini, herkesin kurallara ve yönetmelere uymak zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından tören deprem şehitleri için yapılan dualarla sona erdi.

Öte yandan işadamları Özcan ve Cengiz Özal, depremde hayatını kaybeden anneleri Emine Özal adına Sanayi Cami bahçesinde bin kişilik yemek vererek mevlit okutturdu.