Ceyhan Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Gürbüz Karakuş, inceleme ve soruşturmalar neticesinde evi olmayan ya da sağlıksız şartlarda oturan 28 aileye ev yaptırıldığını belirtti.

Sosyal devlet anlayışını ilçede en iyi şekilde yansıttıklarını ifade eden Karakuş, şunları kaydetti:

"Vicdani ve kanuni gerekliliğin icabını yerine getirdik. İhtiyaç sahibi ailelere, açıkta olanlara özellikle kimsesiz, öksüz ve yetimlere ev yaptırmaya devam edeceğiz. Bu arada kapısı, penceresi olmayan, çatısı akan evin, bakımı ve onarımı gereken ailelerin evlerini onarım ve bakımdan geçiriyoruz. Çok sayıda evin bakım ve onarımını yaptırdık. Bir çok evinde gerekli ev eşyalarını vakfımızca temin ettik. Bu uygulamalara aynı şekilde devam edeceğiz." 

Kösreli Mahallesinde oturan 1 çocuk annesi Ergül Akın (43) eski ahşap evinde yıllarca eşiyle yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, “Evimiz yağışlı havalarda akıyordu. Çok kötü olduğu için ev yanacak diye kışın soba yakamıyordum. Evimizin içinde fare ve yılanlar cirit atıyordu. Allah devletimize zeval vermesin. Ceyhan Kaymakamlığı tarafından bize yaptırılan evde huzurlu bir şekilde yaşıyoruz” diye konuştu.