Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi kuruluş protokolünün yapılabilmesi ve müteşebbis heyetinde yer alacak asil ve yedek üyelerin seçimi konusunda Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü’ye yetki verildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin mayıs ayı ikinci oturumu bugün Hüseyin Sözlü’nün başkanlığında yapıldı.
Toplantıda, Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi kuruluş protokolünün yapılabilmesi ve müteşebbis heyetinde yer alacak asil ve yedek üyelerin seçimi konusunda meclis tarafından Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü’ye yetki verilmesi gündeme geldi.
Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi konusunda Vali Büyük’le toplantı yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, organize sanayi bölgesinin kurulması için uzun yıllar mücadele edildiğini ve bu konuda Adana ile Ceyhan kamuoyunun birleşmiş durumda olduğunu kaydetti.
Organize Sanayi Bölgesinin, Sarımazı mevkisinde yapılacağını ve yol inşaatının da neredeyse tamamlandığını aktaran Akyürek, “Orada bir ön görüşme ve ön protokol hazırlandı. Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi’nin bir an önce faaliyete geçirebilmesi için herkes çaba içerisinde. Valimiz’in önerisiyle yüzde 40’ı bakanlığın, yüzde 30’u Ceyhan Ticaret Odası’nın, yüzde 12’si Sanayi Odası’nın, yüzde 10’u Büyükşehir Belediyesi ve yüzde 8’i de Ceyhan Belediyesi olmak üzere sayın Valimizin önerisi oldu, başkanımız da bunu kabul etti” diye konuştu.
Akyürek’in konuşmasının ardından yapılan oylama sonucunda Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi kuruluş protokolünün yapılabilmesi ve müteşebbis heyetinde yer alacak asil ve yedek üyelerin seçimi konusunda Adana Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü’ye yetki verildi.