Adana Ceyhan’da, ‘Herkes O’nu (SAV) Okuyor’ yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda, Peygamber Yolu Derneği tarafından Türkiye geneli bu yıl ikincisi düzenlenen Herkes O'nu Okuyor yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi. Ceyhan Çınar Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (ÇINAR-DER) organize ettiği program, Ceyhan Devlet Bahçeli Spor Tesislerinde gerçekleşti. Etkinliğe ilgi yoğundu. Etkinliğin sunuculuğunu sanatçı ve oyuncu Ahmet Bozkuş yaptı.

Program, Mısırlı hafızın okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından açılış konuşmasını Çınar-Der Başkanı Orkun Kaykaç yaptı. Kaykaç, "Böyle bir gecede bir araya gelerek, Peygamber Efendimiz’in sevgisine ve şefaatine mazhar olmak bizlerin en büyük dileği. Bizler inanıyoruz ki, ‘O’ adının anıldığı yere gelir ve bizimle olur. O’nun yüzü suyu hürmetine yaratılan şu dünya da O’na layık bir ümmet olabilirsek ne mutlu bizlere. Bu amaçla buraya gelen herkese çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Programda sahneye çıkan Ceyhan Burç Koleji öğrencileri okudukları şiirlerle ve mektuplarla seyircilerden büyük ilgi gördü. Töreni sunan sanatçı Ahmet Bozkuş ve ekibi ezgiler ve ilahiler söyledi. Programın sonunda, 4 ayrı kategoride yapılan yarışma sonunda 40 kişiye değişik ödüller verildi. İlkokul kategorisinde birinci olan İldeniz Tuncel, ortaokul kategorisinde birinci olan Ceren Nur Karatemir, lise kategorisinde birinci olan Göktuğ Berk Bağcı ve yetişkin kategorisinde birinci olan Nihat Yüce çeyrek altınla ödüllendirildi.

Birincilere ödüllerini Adana Büyükşehir Belediyesi 1. Bölge Koordinatör Müdürü Habip Kılıç verdi. Kılıç, "Böyle manevi bir iklimi bize yaşattıkları için Ceyhan’ımızın güzide sivil toplum kuruluşlarından Çınar-Der başkanına ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel, dolu dolu manevi bir gece yaşadık. Programda emeği geçen sanatçı kardeşlerime de yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yarışmaya Ceyhan’dan bin 700 kişi katıldı. Programa girişte izleyicilere gül lokumu ve gül suyu ikram edildi. Çıkışta da Hz. Muhammed (sav)’in veda hutbesi hediye olarak verildi.