Dokuztekne Mahallesi'nde bulunan okulun bahçesinde düzenlenen törende, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından köy imamı tarafından dua edildi. Şehit Polis memuru Adem Çoban'ın ismi yazılı olan tabelalar okula asıldı.

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, törende, Ulukışla'da şehit olan Polis Memuru Adem Çoban'ın adını yaşatmak amacıyla Dokuztekne Mahallesi'nde yeni yaptırılan okula ismini verdiklerini söyledi.

Vatan için canlarını feda eden şehitleri rahmetle andığını ifade eden Karakuş şöyle konuştu: ''Öncelikle bu millet, hiçbir zaman birlikteliğini kaybetmeyecektir. Bunu kaybetmek isteyenler, yok etmek isteyenler öncelikle şehit kanlarıyla sulanmış ve al bayrağımıza bir baksınlar. Bu birlikteliği yok etmek isteyenler, bu birlikteliği sona erdirmek isteyenler maalesef vatanımızı, milletimizi yok etmek uğruna çocuklarımızı, gençlerimizi cahil bırakmak istiyorlar. Devletimiz ve milletimizin selameti uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatıralarını rahmetle anarken geride kalan yakınlarına şükranlarımızı sunuyoruz

Şehit Polis Memuru Adem Çoban'ın Babası Mevlüt Çoban ise oğlunun isminin okula verilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ''Bugün çok gururluyum ve sevinçliyim. Sanki oğlum yaşıyormuş gibi'' ifadelerini kullandı.